Piet Romeijn viert vandaag zijn tachtigste verjaardag

dinsdag 10 september 2019 08:20 38.100 keer bekeken 62 reacties Pro Shots

Piet Romeijn wordt vandaag tachtig jaar. Als verdediger won hij in 1970 zowel de Europa Cup 1 als de wereldbeker met Feyenoord, waar hij toen al sinds 1962 speelde. Romeijn werd ook nog drie keer landskampioen met de Rotterdammers en won nog twee KNVB bekers. Daarnaast heeft de Schiedammer het woord 'hondelul' (toen nog zonder de extra 'n') beroemd gemaakt.  

Feyenoord had eind 1969, bij een 1-0 voorsprong tegen FC Twente, een onterechte hoekschop tegen gekregen van scheidsrechter Arie van Gemert. De 1-1 was daarna een feit. 'Je wordt bedankt, hondelul'. "Ja, ik heb het echt gezegd, ik was kwaad op hem", zo vertelt Romeijn aan het Algemeen Dagblad. Het leverde hem een geldboete van 350 gulden en wat boze brieven van hondenbezitters op. Het was ook de geboorte van het Hi, ha,hondenlul, een populair spreekkoor op de tribunes. Romeijn heeft het later wel goedgemaakt met Van Gemert. "Zijn vrouw vond het niet leuk, maar uiteindelijk hebben we het uitgesproken. Ach, wat je tegenwoordig op de tribunes hoort, is toch veel erger?’’

Zijn gezondheid is ook nog redelijk in orde, al mist hij tegenwoordig wel een teen. "Ik heb vorig jaar een openhartoperatie gehad. Eerst lag ik in Schiedam in het ziekenhuis, toen in het Maasstad en later moest ik naar Breda. Daar hebben ze vijf omleggingen aangebracht. Het gaat goed nu." 

De verdediger kijkt ook nog even terug op zijn succesvolle periode bij Feyenoord en de redenen van dat succes. "We waren een eenheid. En de voetbalhumor.’’ En het harde spel natuurlijk, waar ook Romeijn niet voor terugdeinsde. "Maar Israel en Laseroms konden er ook wat van hoor.’’

Samen met Guus Haak en Joop van Daele bezoekt hij nog elke thuiswedstrijd van Feyenoord. Daarnaast is Romeijn later dit jaar, in november, ook alweer zestig jaar getrouwd met zijn jeugdliefde Nel. Samen hebben ze twee zoons, vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Nel Romeijn: "We kennen elkaar van de lagere school in Schiedam, toen liepen we al pinkie-pinkie."

Gerelateerd nieuws
62 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 47 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 71587 leden - Op dit moment zijn 126 mensen actief, waarvan 54 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved