Feyenoord O19 verliest strijd om Super Cup

Feyenoord Onder 19 is er niet in geslaagd om het nieuwe seizoen te beginnen met een prijs. De strijd om de Super Cup met Ajax Onder 19 ging zaterdagmiddag met 4-1 verloren

Een goed resultaat zat er eigenlijk geen moment écht in voor het team van Dirk Kuyt. Onder tropische omstandigheden kwam de landskampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen al snel op voorsprong (doelpunt Devyne Rensch) en die klap kwamen de talenten van Feyenoord, vorig seizoen nog winnaar van de trofee, niet meer te boven.

In het laatste kwartier van de eerste helft kende Onder 19 de beste fase, niet toevallig na een doelpunt van Abdel Belarbi. De spits scoorde na iets meer dan een half uur de 2-1 na een knappe actie met een diagonaal schot. Daarmee bracht hij zijn ploeg terug in de wedstrijd, nadat Sontje Hansen kort daarvoor de Amsterdamse voorsprong had verdubbeld.

De goal van Belarbi gaf Feyenoord nieuwe energie en het scheelde weinig of het sloeg na de aansluitingstreffer snel nog een keer toe. Marouan Azarkan speelde met een heerlijke truc op de achterlijn zijn directe tegenstander uit en probeerde het vervolgens zelf uit een moeilijke hoek, maar de voet van de keeper voorkwam de gelijkmaker.

Zo dichtbij de gelijkmaker kwam Feyenoord na rust eigenlijk geen moment meer en na de 3-1 van Kenneth Taylor en de rode kaart voor Quilyndschy Hartman was de strijd om de Super Cup gestreden. Het overgebleven tiental bleef strijden tot het einde, maar kon niet voorkomen dat via Taylor ook nog de vierde Amsterdamse goal viel.

Ajax O19 – Feyenoord O19 4-1