''Zit de wind mee, dan is het een lekker ploegje hoor''

donderdag 29 augustus 2019 22:23 107.370 keer bekeken 167 reacties Pro Shots

Feyenoord heeft zich op eigen kracht geplaatst voor de poulefase van de Europa League en dat was al enige tijd niet meer gelukt. Feyenoord watcher Iwan van Duren is gematigd positief. "Laten we niet aan scorebordjournalistiek doen, maar Stam doet het in ieder geval beter dan Van Bronckhorst."

Toch was Van Duren niet te spreken over de eerste helft. "De eerste helft is Kenneth Vermeer degene die ze erin houdt. Feyenoord krijgt ook nog wat kansjes, zullen ze dan zeggen, maar kom op: zo'n wedstrijd moet je toch gewoon killen?"

"Niet alle lekken zijn boven, maar Feyenoord kan gewoon trots, blij en opgelucht naar huis, gaat de pot in en Stam zal in de tweede helft veel gezien hebben dat hem bevalt", zo vertelt Van Duren op de radio van Voetbal International. "Ik heb in de eerste helft ook veel gezien dat geen fundament was, dus als de wind tegen zit bij deze ploeg, dan valt het ook wel behoorlijk uit elkaar: nonchalance, dat ze elkaar niet begrijpen, spelers die echt onder alle niveau spelen. Zit de wind mee, dan is het een lekker ploegje hoor." 

Maar Feyenoord heeft dus wel de poulefase van de Europa League gehaald. "Dit is iets waarvan je concreet kunt zeggen: dit hebben we al beter gedaan dan vorig seizoen. Drie dikke overwinningen in Europa en de dolle donderdagen die Feyenoord een beetje jus geven. In de competitie hebben ze nog niet gewonnen en nog niet verloren."

Aanstaande zondag wacht Willem II als volgende tegenstander van Feyenoord. "Ik ga niet zeggen dat Feyenoord er in Tilburg klaar voor is, want het is nog steeds een heel labiel elftal, maar qua financiën en sportief hoort Feyenoord gewoon in Europa." De overwinning van Feyenoord is ook goed nieuws voor de UEFA-coëfficiëntenlijst van het Nederlandse voetbal. "Feyenoord draagt er ook een steentje aan bij dat Nederland weer aan het opveren is, dus: mooie avond.''

Gerelateerd nieuws
167 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 47 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73452 leden - Op dit moment zijn 281 mensen actief, waarvan 47 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved