Van Hanegem: ''Feyenoord heeft geen extra spits nodig''

Van Hanegem: ''Feyenoord heeft geen extra spits nodig''

Feyenoord hoopt vanwege het vertrek van Dylan Vente en de blessure bij Nicolai Jørgensen voor het sluiten van de transfermarkt nog een spits toe te voegen aan de selectie. Volgens oer-Feyenoorder Willem van Hanegem is dat geen noodzaak, aangezien Naoufal Bannis indruk op hem heeft gemaakt tijdens de voorbereiding.

"Je hebt Nicolai Jørgensen waar we allemaal van hopen dat hij snel fit is en je hebt ook nog een jonge jongen. Die is zeventien jaar. Die heeft indruk op mij gemaakt. Ook al speelde hij maar tien minuten mee. Je kon zien hoe goed hij de diepte zocht,'' vertelt Van Hanegem in gesprek met RTV Rijnmond. ''Je moet alleen wel de mazzel hebben dat je medespelers dat zien. Dan kan je hem wegsturen. En dan zeggen we allemaal: hij kan goed voetballen. Nu loopt hij elke keer voor jan lul."

Jaap Stam moet het volgens De Kromme dit seizoen vooral doen met veel jeugdspelers. "Je wordt toch geen kampioen. Die illusie hoef je niet te maken. Je hebt nu vier à vijf jeugdspelers. Ik zou ze gebruiken, want anders gaan die gasten naar een andere club toe. En het zijn gasten met heel veel potentie. Je moet ze niet wegjagen."

Van Hanegem hoopt dat de stadionclub dit seizoen constanter gaat presteren. "Dat is eigenlijk al jaren zo. Afgelopen seizoen ook: halverwege stond je twee punten achter op Ajax. Dan moet je tegen ADO Den Haag en Fortuna Sittard en je verspeelt vijf punten. Dat is iets ongrijpbaars en zó zonde. Het kan niet zo zijn dat je van de bovenste ploegen wint en dat je tegen al die mindere clubs verliest. Dat is onbegrijpelijk. Maar ik denk dat je nu een stabielere ploeg krijgt. De aankopen die er zijn of die eraan komen: dan staat er een beter elftal, denk ik."

Lees meer over
Dylan Vente ajax ADO Den haag Fortuna Sittard Willem van Hanegem Naoufal Bannis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties