Vliegende start Jong Feyenoord dankzij vijf goals

Jong Feyenoord is het nieuwe seizoen begonnen met een ruime overwinning op Jong De Graafschap. De beloften van de club uit Doetinchem werden maandagmiddag op de fonkelnieuwe accommodatie Varkenoord met liefst 5-1 verslagen.

De beloften van Feyenoord, met debutant George Johnston in het centrum van de defensie, hadden de gehele eerste helft de overhand. Pas na ruim een half uur spelen resulteerde dit in een openingstreffer. Marouan Azarkan was het eindstation van een lange aanval en schoof beheerst binnen.

Die 1-0 voorsprong werd na rust al snel verder uitgebreid. Naoufal Bannis benutte in twee instanties een strafschop, die versierd werd door de goed spelende Crysencio Summerville. Vijf minuten later werd aan de andere kant ook een penalty verzilverd.

Justin Bijlow, die zijn eerste wedstrijd speelde na een periode van revalideren, had nog een antwoord op de eerste poging van Jonathan Vergara Berrio, maar werd geklopt in de rebound. Weer vijf minuten later was de marge alweer twee goals, toen Yassin Ayoub de derde strafschop van de middag feilloos binnenschoot.

Diezelfde Ayoub stond in de 72ste minuut op de juiste plaats om de bal binnen te schieten, nadat die op de paal was beland. Bannis pikte net als Ayoub nog zijn tweede van de middag mee door de bal in de 85ste minuut eerst op de handen van de keeper te knikken, om ‘m vervolgens zelf binnen te tikken: 5-1.

Op donderdag 5 september komt Jong Feyenoord weer in actie. Dan gaat het team op bezoek bij Jong Heracles Almelo (18:30 uur aftrap).

Jong Feyenoord – Jong De Graafschap 5-1
32’ Azarkan 1-0
47’ Bannis (strafschop) 2-0
52’ Vergara Berrio (strafschop) 2-1
57’ Ayoub (strafschop) 3-1