MATCHDAY! Feyenoord - Hapoel Beer Sheva

donderdag 22 augustus 2019 00:00 90.575 keer bekeken 501 reacties Pro Shots

Voor Feyenoord staat vandaag het belangrijke tweeluik tegen Hapoel Beer Sheva op het spel. De winnaar plaatst zich voor de poulefase van de Europa League. Dit zou financieel goed nieuws zijn voor de Rotterdammers: naast de startpremie van ongeveer €3.000.000 levert elke overwinning in de poulefase €570.000 op en een gelijkspel €190.000. 

Oud-Feyenoord trainer Fred Rutten waarschuwde Feyenoord al voor de kracht van de tegenstander uit Israël. "Veel clubs daar hebben spelers voorin die echt iets kunnen forceren. En zeker Hapoel Beer Sheva. Die ploeg heeft afgelopen seizoen niet geweldig gepresteerd, maar was een jaar eerder nog landskampioen en behoort van oudsher tot de topclubs in Israël. Met een voorsprong naar Israël afreizen is echt heel belangrijk. Zodat Beer Sheva in hun stadion moet komen."

De huidige trainer van Feyenoord heeft wel vertrouwen in een goede afloop, maar snapt ook dat Feyenoord niet meer in het mes moet lopen tegen een opponent die dodelijk is in de omschakeling. Jaap Stam: "We hebben best keuze. En als we morgen goed beginnen, laten zien wat we kunnen, moeten we ook kunnen scoren. Dat is erg belangrijk, want we willen weer voor een goede uitganspositie zorgen voor de return. Hapoel heeft de beschikking over technisch vaardige spelers die ook nog redelijk rap zijn. Ze staan vaak heel compact en wachten op omschakelmomenten. Dat spelletje beheersen ze heel goed. Ze kunnen ook nog eens in verschillende formaties spelen. Daar bereiden we ons team op voor."

Leroy Fer speelde afgelopen zondag tegen FC Utrecht alleen de tweede helft mee en zag in die 45 minuten de ene na de andere Feyenoordspeler omvallen vanwege een gebrek aan fitheid. Zelf hoopt de middenvelder weer een goede stap richting volledige fitheid gezet te hebben. "Het gaat goed met me. Ik heb vorige week een week rust gekregen. Afgelopen weekend heb ik in goed overleg 45 minuten meegedaan. Ik hoop morgen te mogen starten en 90 minuten te kunnen spelen. Ik hoop weer een stap vooruit te mogen maken."

Gerelateerd nieuws
501 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 145 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73592 leden - Op dit moment zijn 944 mensen actief, waarvan 234 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved