Perez: ''Ik dacht: waar staat Feyenoord over zes maanden?''

Perez: ''Ik dacht: waar staat Feyenoord over zes maanden?''

Feyenoord maakt zich inmiddels op voor de tweeluik met Hapoel Beer Sheva, maar in het programma Voetbalpraat van Fox Sports wordt er nog eenmaal teruggeblikt op het afgelopen weekend. Bij analist Kenneth Perez was Feyenoord het meest opgevallen.

"Wat spelen ze slecht en wat zijn ze niet fit en wat is het een wanorde in de leiding. En ik dacht: waar staat Feyenoord over zes maanden? Is er iemand aangenomen die controle heeft over de leiding, is er iemand die enige structuur aan kan brengen, is er duidelijkheid over welke spelers ze gaan halen in de window of volgend jaar? Ga je op de langere termijn kijken en dit jaar overleven, jeugd inpassen en spelers proberen fit te krijgen?" Zo vraagt Perez zich af. "Het is vrij moeilijk voor de trainer op dit moment, want er lagen in de tachtigste minuut gewoon vijf mensen te rekken en te strekken. Om die mensen fit te krijgen, terwijl je, op dit moment in ieder geval, nog drie keer in de week speelt, dat is onmogelijk."

Ook het aankoopbeleid van Feyenoord kan Perez niet bekoren. "Het zijn vooral vertrouwde namen die vroeger goed hebben gevoetbald en nu 1, 2, 3 jaar niet gevoetbald hebben bij hun club, dat is dan beleid: 'die halen we binnen'. Ik snap het gemor van de supporters wel, maar de realiteit is dat 1-1 thuis tegen FC Utrecht voor nu een prima resultaat is."

De wisselbeurt van Kokcu kon wel op begrip rekenen van Perez omdat de middenvelder niet genoeg inhoud heeft om zoveel wedstrijden in korte tijd te spelen. Dit is dan weer het gevolg van dat Feyenoord de spelers die vorig seizoen net buiten het eerste elftal vielen nauwelijks speeltijd kon geven in de beloftecompetitie en bij de onder-19.

Lees meer over
Fox Sports FC Utrecht Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties