''Het is een topclub, tenminste: dat zou het moeten zijn''

maandag 19 augustus 2019 18:32 94.295 keer bekeken 185 reacties Pro Shots

De moeizame competitiestart van Feyenoord is groot nieuws bij alle media. Vooral het centrale verdedigingsduo en Sam Larsson moeten het ontgelden. Ook Liam Kelly kan op weinig sympathie rekenen. Op de radio van Voetbal International doen journalisten Marco Timmer en Reon Boeringa hun verhaal.

Botteghin, Van der Heijden & Kelly
"Het lijkt alsof ze in twee/drie jaar tien jaar ouder geworden zijn, het ziet er echt niet uit. Niet alleen Van der Heijden en Botteghin: het ziet er helemaal niet uit. Feyenoord is in niks een club waarvan je denkt 'die gaan in de top drie eindigen'. Het is op dit moment niet eens een club waarcan ik zeg 'die gaan bij de eerste vijf eindigen': het ziet erniet uit, er zit, met bal en zonder bal, geen lijn in het spel en ze liggen allemaal op het gras alsof ze net uit het cafe komen en even een helftje komen meevoetballen."

Aankoop Liam Kelly liep zichzelf vooral voorbij tijdens de wedstrijd van gisteren en toonde geen specifieke voetbalwaliteiten. "Het is mij een raadsel. Het lijkt wel een vriendendienst, anders kan ik het niet verklaren. Wij hebben toch betere spelers rondlopen in Nederland?"

Sam Larsson
"Dat is een beetje de Zweedse Anthony Lurling aan het worden. Bij Heerenveen vond ik hem af en toe echt goed spelen. Afgelopen seizoen had hij even een fase waarin hij de Sam Larsson van Heerenveen leek te worden, maar hij straalt helemaal niks meer uit."

Bij Heerenveen bleek Larsson een van de weinige Zweden met bravoure. "Je ziet wat De Kuip met je doet. Je ziet het aan hem: holle ogen. Er zit geen overtuiging meer in: niet in een dribbel, een passje of in een schot."

Transferwindow met vooral niet fitte spelers
"Fer, Narsingh en Karsdorp: allemaal jongens die niet gespeeld hebben. Dat je al die jongens moet halen toont aan dat Feyenoord totaal onvoorbereid de transferwindow in is gegaan. Jaap Stam en het elftal plukken hier de zure vruchten van. Eigenlijk moet je kijken naar wat er de afgelopen maanden allemaal met het elftal gebeurd is. De hele club is aan het omvallen op deze manier. Het is een topclub, tenminste: dat zou het moeten zijn, maar ik zie het niet."

Hoofdoorzaak: de bestuurlijke crisis
"Ik denk dat de puinhoop vooral op bestuurlijk vlak zit, dat er geen aanspreekpunt is: het is anarchie. De ene kant zegt 'Kuyt en Rob Jansen pakken de macht', de andere kant zegt 'Van Ginkel en Stam pakken de macht' met, inderdaad, de Zuid-Amerikanen die gehaald gaan worden. Dat heeft allemaal zijn weerslag binnen de club en uiteindelijk op het team."

De strohalm
"Als die spelers hun niveau halen en ze zijn fit, dan kan Feyenoord wel gewoon derde worden. Maar er moet wel wat gebeuren, want ik denk niet dat Stam dit vol gaat houden. Ik vind hem nog redelijk rustig, maar ik kan me niet voorstellen dat dat zo blijft als het zo doorgaat."

Gerelateerd nieuws
185 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 88 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72588 leden - Op dit moment zijn 622 mensen actief, waarvan 187 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved