''Feyenoord mag handen dichtknijpen met een derde plaats''

maandag 19 augustus 2019 04:52 126.095 keer bekeken 891 reacties Pro Shots

De selectie van Feyenoord heeft geen gebrek aan kwaliteit om wedstrijden te winnen, maar het is inmiddels duidelijk dat de fitheid ontbreekt. Bijna alle nieuwelingen bij Feyenoord ontberen wedstrijdritme en zullen dat ritme dus op moeten doen door wedstrijden te spelen. Jaap Stam: "We moeten hier doorheen."

Waar Feyenoord meestal wel een doelstelling uitspreekt voor het seizoen, daar hult Jaap Stam zich in stilzwijgen. De trainer heeft het niet over het kampioenschap, een tweede of een derde plek of wellicht zelfs lager. Het Algemeen Dagblad heeft daar begrip voor. "Denk de imponerende entourage van de Kuip weg en van Feyenoord blijft feitelijk weinig over. Ja, Ridgeciano Haps, die tegen de ploeg van John van den Brom ouderwets op dreef is en na rust met een fraaie knal zijn ploeg op gelijke hoogte brengt."

"Kenneth Vermeer en Steven Berghuis zijn op hun beurt vrijwel structureel van hoog niveau. Maar verder zijn te veel spelers (nog) omgeven door twijfels. Fysieke twijfels, zoals Rick Karsdorp, Leroy Fer en Luciano Narsingh, van wie het nog maar de vraag is wanneer zij op hun oude topniveau zijn, terwijl de rentree van Jørgensen, Jens Toornstra en Sven van Beek volgens Stam nog weken gaat duren."

Een mager compliment kan er ook nog wel af. "Luis Sinisterra is vanwege zijn onvoorspelbaarheid en enthousiasme een genot voor het oog, alleen wel nog instabiel."

De verdediging blijft het zorgenkindje van Feyenoord, iets dat juist het toonbeeld van verdedigen, Jaap Stam, tegen de borst zal stuiten. "Wat die ooit zo spijkerharde verdediger vermoedelijk écht denkt, dat zal hij nooit hardop zeggen. En dat is dat Feyenoord - wanneer er niets verandert - zijn handen dicht mag knijpen met een derde plaats."

Gerelateerd nieuws
891 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 189 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73570 leden - Op dit moment zijn 808 mensen actief, waarvan 180 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved