Lof voor debutant Ié: ''Rustig en lichtvoetig''

Lof voor debutant Ié: ''Rustig en lichtvoetig''

Edgar Miguel Ié maakte zondag zijn debuut voor Feyenoord 1. De verdediger, die dit seizoen wordt gehuurd van het Turkse Trabzonspor, kwam halverwege de wedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) in de ploeg. Hij verving Jan Arie van der Heijden, die tegen de Utrechters geen sterke wedstrijd speelde.

Ali Boussaboun is positief over de nieuweling. "Zijn eerste balcontact was een mooie kap, direct kwam het publiek erachter. Dat gaf een goed gevoel voor die jongen. Je ziet dat hij wel rustig is en lichtvoetig. Hij had ook een paar goede onderscheppingen", zegt de oud-speler bij FOX Sports.

"Het is iemand die goed op zijn voeten is en ook snelheid heeft. Hij is niet de grootste verdediger maar wel lichtvoetig. Daarom begrijp ik niet waarom ze niet met hem begonnen. Naast Eric Botteghin. Dan heb je van allebei iets."

"Als je weet dat de tegenstander iemand heeft die de honderd meter in tien seconden kan lopen, dan heb je iemand erbij nodig die het eventueel kan bijhouden. Ik zeg niet dat hij ook zo snel is, maar dan heb je wel meer kans. Nu stonden er twee dezelfde verdedigers die kwetsbaar waren in de diepte". aldus Boussaboun.

"Hij is hier pas één dag hè", reageert Mario Been. "Hij had nog niet getraind. Dan is het vrij snel om iemand op te stellen. Maar George Johnston is er al ruim een week. Misschien dat hij wel meer met het team getraind heeft, maar die heb ik nog niet gezien. Ik weet niet wie er naast Botteghin komt te staan, maar Van der Heijden is wel klaar nu."

[poll=388]

Lees meer over
Eric Botteghin FC Utrecht George Johnston
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties