Lof voor debutant Ié: ''Rustig en lichtvoetig''

zondag 18 augustus 2019 21:11 107.660 keer bekeken 235 reacties Pro Shots

Edgar Miguel Ié maakte zondag zijn debuut voor Feyenoord 1. De verdediger, die dit seizoen wordt gehuurd van het Turkse Trabzonspor, kwam halverwege de wedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) in de ploeg. Hij verving Jan Arie van der Heijden, die tegen de Utrechters geen sterke wedstrijd speelde.

Ali Boussaboun is positief over de nieuweling. "Zijn eerste balcontact was een mooie kap, direct kwam het publiek erachter. Dat gaf een goed gevoel voor die jongen. Je ziet dat hij wel rustig is en lichtvoetig. Hij had ook een paar goede onderscheppingen", zegt de oud-speler bij FOX Sports.

"Het is iemand die goed op zijn voeten is en ook snelheid heeft. Hij is niet de grootste verdediger maar wel lichtvoetig. Daarom begrijp ik niet waarom ze niet met hem begonnen. Naast Eric Botteghin. Dan heb je van allebei iets."

"Als je weet dat de tegenstander iemand heeft die de honderd meter in tien seconden kan lopen, dan heb je iemand erbij nodig die het eventueel kan bijhouden. Ik zeg niet dat hij ook zo snel is, maar dan heb je wel meer kans. Nu stonden er twee dezelfde verdedigers die kwetsbaar waren in de diepte". aldus Boussaboun.

"Hij is hier pas één dag hè", reageert Mario Been. "Hij had nog niet getraind. Dan is het vrij snel om iemand op te stellen. Maar George Johnston is er al ruim een week. Misschien dat hij wel meer met het team getraind heeft, maar die heb ik nog niet gezien. Ik weet niet wie er naast Botteghin komt te staan, maar Van der Heijden is wel klaar nu."

  • Feyenoord moet vertrouwen houden in Van der Heijden
  • 13498 stemmen
Gerelateerd nieuws
235 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 80 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72594 leden - Op dit moment zijn 610 mensen actief, waarvan 188 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved