Ié op de bank: ''Veel gereisd en nog niet veel kunnen trainen''

zondag 18 augustus 2019 16:16 70.880 keer bekeken 72 reacties Pro Shots

Jaap Stam kiest tegen FC Utrecht voor een opmerkelijke opstelling. Zo begint Orkun Kökcü op de bank en staan er met Berghuis, Larsson, Narsingh en Sinisterra vier aanvallers in de basis. In gesprek met FOX Sports is Stam nog mysterieus over hoe de voorhoede er precies uit gaat zien.

"Larsson, Narsingh en Sinisterra kunnen voorin spelen. Steven ook, maar ook op het middenveld", aldus Stam. "Steven heeft kwaliteiten om creatief te zijn. Dat laat hij zien vanaf de zijkant, maar vanaf het middenveld kan dat ook. Hij kan meerdere kanten op. Hij is een speler die iets kan creëren voor zichzelf, maar ook voor een ander."

Ook Renato Tapia start weer in de basis, ondanks de twijfels over zijn toekomst bij Feyenoord. Stam lijkt niet veel zin te hebben om weer op de kwestie in te gaan. "Renato is een speler die veel kwaliteiten heeft. Hij is beschikbaar en ik maak daar gebruik van."

Nieuwe aanwinst Edgar Ié is erbij tegen Utrecht, maar begint nog op de bank. "Hij is de afgelopen week gekomen, heeft veel gereisd en niet veel kunnen trainen. Wij zaten in Tbilisi en hebben hem zelf niet veel aan het werk kunnen zien. Alleen gisteren. Hij maakt een positieve indruk in hoe hij erin staat, wat hij kan en hoe zijn houding is als speler, maar hij heeft hier nog niet veel kunnen trainen."

"Conditioneel is 'ie op peil", gaat Stam verder. "Hij heeft waar hij vandaan komt veel minuten gemaakt in de voorbereiding, dus hij moet er goed op staan. Voor ons is het alleen even kijken hoe hij in het systeem past. Er is ook nog een taalbarrière. Communiceren is enorm belangrijk. Daar gaan we druk mee aan de slag."

Gerelateerd nieuws
72 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 26 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74404 leden - Op dit moment zijn 956 mensen actief, waarvan 265 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved