''Ik begrijp niet dat Stam blijft volharden in die speelwijze''

''Ik begrijp niet dat Stam blijft volharden in die speelwijze''

Trainer Jaap Stam heeft bij Feyenoord een duidelijke speelwijze voor ogen. Wim Kieft heeft echter twijfels bij die speelwijze, zo schrijft hij in De Telegraaf.

"Ik begrijp niet dat hij blijft volharden in die speelwijze. Stam wil dat zijn elftal van achteruit opbouwt, maar het grote probleem is dat hij geen spelers in de achterhoede heeft staan die dit beheersen. Jan-Arie van der Heijden, Eric Botteghin en de backs kunnen aan de bal geen aanval van achteruit opzetten."

"Ik kan me niet voorstellen dat Stam werkelijk denkt dat Van der Heijden en Botteghin goede opbouwers zijn. Of de nu geblesseerde Sven van Beek. We zien iedere wedstrijd dat het fout gaat. Van Beek tegen Southampton, Botteghin thuis tegen Dinamo Tbilisi en Van der Heijden in Georgië. Stam ziet graag een opbouw van achteruit, maar bij dit Feyenoord ziet hij dat verkeerd."

Ook op Renato Tapia is Kieft kritisch. "Trainers denken soms ten onrechte dat sommige van hun spelers goed kunnen voetballen. Renato Tapia is ook zo'n geval. Soms laat hij iets leuks zien, maar vaker geeft hij de raarste ballen. Hij speelt regelmatig de meest onbegrijpelijke ballen breed door het midden, waarmee hij vaak gevaarlijk balverlies lijkt. 'Hoe kan het?', vraag je je af. Concentratieverlies hoor je vaak. Maar concentratie is ook een kwaliteit. Als topspeler moet de focus uit jezelf komen en als dat niet lukt, hoor je niet thuis op topniveau."

Lees meer over
Sven van Beek Eric Botteghin Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties