''Ik begrijp niet dat Stam blijft volharden in die speelwijze''

zaterdag 17 augustus 2019 07:31 161.645 keer bekeken 426 reacties Pro Shots

Trainer Jaap Stam heeft bij Feyenoord een duidelijke speelwijze voor ogen. Wim Kieft heeft echter twijfels bij die speelwijze, zo schrijft hij in De Telegraaf. 

"Ik begrijp niet dat hij blijft volharden in die speelwijze. Stam wil dat zijn elftal van achteruit opbouwt, maar het grote probleem is dat hij geen spelers in de achterhoede heeft staan die dit beheersen. Jan-Arie van der Heijden, Eric Botteghin en de backs kunnen aan de bal geen aanval van achteruit opzetten."

"Ik kan me niet voorstellen dat Stam werkelijk denkt dat Van der Heijden en Botteghin goede opbouwers zijn. Of de nu geblesseerde Sven van Beek. We zien iedere wedstrijd dat het fout gaat. Van Beek tegen Southampton, Botteghin thuis tegen Dinamo Tbilisi en Van der Heijden in Georgië. Stam ziet graag een opbouw van achteruit, maar bij dit Feyenoord ziet hij dat verkeerd."

Ook op Renato Tapia is Kieft kritisch. "Trainers denken soms ten onrechte dat sommige van hun spelers goed kunnen voetballen. Renato Tapia is ook zo'n geval. Soms laat hij iets leuks zien, maar vaker geeft hij de raarste ballen. Hij speelt regelmatig de meest onbegrijpelijke ballen breed door het midden, waarmee hij vaak gevaarlijk balverlies lijkt. 'Hoe kan het?', vraag je je af. Concentratieverlies hoor je vaak. Maar concentratie is ook een kwaliteit. Als topspeler moet de focus uit jezelf komen en als dat niet lukt, hoor je niet thuis op topniveau."

Gerelateerd nieuws
426 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 184 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72550 leden - Op dit moment zijn 181 mensen actief, waarvan 75 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved