''Er schuilen gevaren in de samenwerking Feyenoord-Stam''

zaterdag 17 augustus 2019 06:54 161.895 keer bekeken 145 reacties Pro Shots

Jaap Stam is met zijn komst naar Feyenoord in een bijzondere situatie terechtgekomen. De trainer rekende erop om in De Kuip samen te werken met technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Jan de Jong, maar beiden stapten deze zomer op. Sjaak Troost, Dirk Kuyt, Stanley Brard en Stam zelf nemen sindsdien gezamenlijk deze taken op zich. 

De situatie brengt echter ook problemen met zich mee, zo meldt het Algemeen Dagblad. Volgens de krant heeft Feyenoord de eerste optie op de begeerde Argentijnse aankopen Álvaro Barreal en Marcos Senesi, die Feyenoord beiden voor 6 à 7 miljoen euro over kan nemen. De vraag is echter wie die knoop nu door gaat hakken.

In diezelfde krant heeft Pierre van Hooijdonk kritiek op de manier van communiceren bij Feyenoord. Zo gaf trainer Jaap Stam aan zelf ook verrast te zijn door het plotselinge vertrek van Jeremiah St Juste. Ook nam hij Renato Tapia, die door Troost al richting de uitgang gedirigeerd werd, op in zijn basiself. "Dat had Troost beter intern kunnen bespreken met Stam", zegt Van Hooijdonk. "Dat Jaap hem vervolgens toch opstelt, zegt alles over de manier van communiceren binnen de club. Bij Feyenoord spreekt men niet dezelfde taal."

"Er schuilen gevaren in de samenwerking Feyenoord-Stam", gaat Van Hooijdonk verder. "Laten we eerlijk zijn: Jaap is door Feyenoord gehaald omdat hij met PEC Zwolle drie keer achter elkaar won kort na de winterstop. Daar is geen heel ingewikkelde procedure aan voorafgegaan. Dat kan ook niet. Jaap was een wereldverdediger, maar als trainer kennen we hem nog nauwelijks. Andersom geldt het gevaar voor Stam net zo. Hij heeft altijd in de top gevoetbald. In die zin is het logisch dat je naar Feyenoord gaat als die kans zich voordoet. Punt is alleen dat Feyenoord alleen qua naam nog een topclub is. Dat ondervindt hij nu aan den lijve."

"Jaap kennende zal hij best chagrijnig zijn over wat hem allemaal overkomt bij Feyenoord. Ik weet natuurlijk niet welke afspraken hij heeft gemaakt voor hij zijn contract tekende, maar geloof me maar dat de beleidsbepalers het horen als Jaap het ergens niet mee eens is", besluit Van Hooijdonk. 

Gerelateerd nieuws
145 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 92 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72550 leden - Op dit moment zijn 195 mensen actief, waarvan 92 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved