''De balans daarin zoeken, dat is wat nu nog nodig is''

woensdag 14 augustus 2019 17:15 87.015 keer bekeken 214 reacties Pro Shots

Feyenoord zou niet meer in de problemen mogen komen in de return tegen Dinamo Tbilisi. In eigen huis werd het 4-0 voor de ploeg van Jaap Stam. Het is daarom de vraag of de trainer in Georgië wijzigingen gaat doorvoeren in zijn elftal. Clubwatcher Dennis van Eersel denkt van wel. 

"Hij gaat wel het nodige wijzigen denk ik. Dat zie je aan het aantal jeugdspelers dat hij heeft meegenomen", begint Van Eersel in een interview met werkgever RTV Rijnmond. "Maar hij gaat ook niet alles omgooien. Dan zou hij een onverstandig signaal afgeven."

Balans

Van Eersel blikt terug op de eerste periode van Stam bij Feyenoord. "Ik vind Feyenoord - behalve in Heerenveen - aanvallend een goede indruk maken. De patronen van hoe Stam wil spelen zie je terugkomen. Tegen Heerenveen kwam dat niet uit de verf, ook omdat Stam een beetje aan het bijschaven is."

"Hoe hij z'n middenveld neerzet was in de voorbereiding heel kwetsbaar. Er kwam veel druk op die verdediging. Hij heeft iets meer zekerheid ingebouwd met meer defensieve middenvelders. Daar hield hij in Heerenveen ook aan vast, maar daardoor kwam Feyenoord er aanvallend weer wat minder aan te pas. De balans daarin zoeken, dat is wat nu nog nodig is. Ik moet daarbij natuurlijk aanstippen dat Stam nog steeds niet de beschikking heeft over alle basisspelers die hij in zijn hoofd heeft. Hij heeft nog nooit van ze allemaal gebruik kunnen maken. Die kanttekening moet je wel plaatsen."

Verdediging

Met de komst van Rick Karsdorp, George Johnston en Edgar Miguel Ié is het afwachten hoe de verdediging van Stam eruit gaat zien. "Die concurrentie wordt niet voor niks gehaald. We hebben in de voorbereiding al gezien hoe kwetsbaar het achterin is en dat Feyenoord daar misschien op moet doorselecteren. Van der Heijden heeft dat ook al te horen gekregen."

Stam gaf afgelopen zondag na de wedstrijd tegen Heerenveen op de persconferentie echter aan dat Johnston nog niet direct een rol van betekenis zal spelen. "Daar sprak nog niet het volste vertrouwen uit dat dat direct een beoogde basisspeler is. Hij is pas twintig en heeft nog niet in het eerste van Liverpool gespeeld. Die zal wat aanpassingstijd nodig hebben. Ik denk dat dat voor Ié ook geldt. Het is niet zo dat hij linea recta in het elftal wordt geplaatst, zoals met Karsdorp wel is gebeurd."

Gerelateerd nieuws
214 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 60 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72588 leden - Op dit moment zijn 656 mensen actief, waarvan 213 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved