''Ik vond het echt verschrikkelijk om naar te kijken''

maandag 12 augustus 2019 01:51 92.090 keer bekeken 110 reacties Pro Shots

Ook in het programma Studio Voetbal werd gisteren uitgebreid aandacht besteed aan het 1-1 gelijkspel van Feyenoord tegen sc Heerenveen. Renato Tapia werd uitgelicht als een van de weinige lichtpuntjes bij Feyenoord. De tafelgasten waren het er wel over eens dat het voor Feyenoord nog moeilijk gaat worden om 'gewoon' derde te worden in de eredivisie. Daarnaast werd het verval in kwaliteit tussen de wedstrijd tegen Tbilisi en de wedstrijd tegen Heerenveen aangekaart. 

Pierre van Hooijdonk: "Afgelopen week was het echt goed, dat was echt genieten geblazen. Dan ga je er voor zitten. Iedereen is opeens weer een stuk positiever en dan valt het zo ontzettend tegen. Ik vond het echt verschrikkelijk om naar te kijken."

"Mij gaat het om het initiatief durven pakken en er onderuit durven/kunnen spelen. Het was allemaal zo veilig. Feyenoord kan een tegenstander op deze manier niet kapot spelen. Afgelopen donderdag deden ze dat wel tegen Tbilisi, door de tegenstander vanaf het begin van de eerste helft vast te zetten en bij de strot te grijpen. Nu was het weer bij de middenlijn een beetje inzakken en zo nu en dan eens een keertje naar voren. Ik snap er niks van: in je eigen Kuip wel zo durven spelen en dan in de bus stappen, drie uur naar Heerenveen rijden en dan een heel ander speltype hebben."

Kees Jansma nuanceert ook de overwinning op Tbilisi. "Ik ben het wel met je eens over vandaag, dat was niet om aan te gluren, maar de euforie die dan donderdag ontstaat vind ik ook weer te snel en te groot."

Van Hooijdonk hoopte juist dat Feyenoord het goede spel tegen Tbilisi een vervolg zou geven. "Zondag viel het erg tegen, tegen Sparta, en dan denk je 'dit wordt een hopeloos seizoen'. Dan zien de mensen die wedstrijd van donderdag en dan zit er zoveel positieve energie in dat elftal en dan hoop je dat die lijn doorgetrokken kan worden."

Jansma denkt wel dat het gemis van Nicolai Jorgensen groter is dan het lijkt. "Ik had gehoopt op Jorgensen. Vorig jaar had hij dan nog die strijd met Van Persie: wie gaat er spelen of hoe ga je spelen met Van Persie en Jorgensen samen? Dat was best lastig af en toe. Jorgensen zou in zijn uppie 'bevrijd' voorin kunnen staan en dat dan het elftal om hem heen gebouwd zou worden. Nu is hij weer weg en dan wordt het weer improviseren met Berghuis."

Analist Theo Janssen verbaasde zich over hoe Wouter Burger door Jaap Stam gebruikt wordt. Janssen verwijst naar hoe Burger gebruikt werd in de jeugd van Feyenoord. "Waar hij het van moest hebben was van zijn loopacties en dat hij dan ook in de laatste linie kwam en vaak scoorde. Nu speelt hij verder terug en moet hij het spel gaan verdelen. Volgens mij is dat niet zijn kwaliteit, zijn kwaliteit is juist verder naar voren."

Van Hooijdonk was op zijn beurt verbaasd over de wissel van Kokcu voor Ayoub omdat Kokcu een van de weinige spelers van Feyenoord is met enige diepgang. "Ik denk dat Jaap Stam met Ayoub, Burger en Tapia die 1-0 over de streep wilde trekken." 

Gerelateerd nieuws
110 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 37 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73570 leden - Op dit moment zijn 804 mensen actief, waarvan 204 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved