Feyenoord O/19 wint Mladen Ramljak Memorial Tournament

Feyenoord Onder 19 heeft een uitstekende prestatie geleverd door voor de tweede achtereenvolgende keer in Kroatië het Mladen Ramljak Memorial Tournament te winnen. De ploeg van trainer Dirk Kuyt versloeg zondag in de finale van het prestigieuze internationale jeugdtoernooi gastheer Dinamo Zagreb Onder 19 met 1-2.

De talenten van Feyenoord Academy hadden onder de rook van het Maksimirstadion vanaf de eerste minuut veruit het meeste balbezit. Toch bleven echte kansen uit, waardoor een spannende wedstrijd ontstond. Dinamo kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar doelman Joey Koorevaar hoefde in de eerste helft nauwelijks op te treden.

Voorsprong na rust
Pas na rust sloeg Feyenoord Onder 19 zelf wél toe. Een snel genomen inworp werd door Cheick Touré verlengd. Zijn voorzet eindigde op het hoofd van Toshio Lake, die de bal achter de op de grond genagelde keeper liet belanden: 0-1. Feyenoord bleef daarna drukken en maakte dankbaar gebruik van de ontstane ruimte.

In een drie-tegen-twee-situatie schoof Lake de bal in de voeten van de mee opgekomen Summerville. De uit zijn doel gekomen doelverdediger was te laat en bracht Summerville ten val. De toegekende strafschop werd door Summerville zelf benut: 0-2. De toernooiwinst leek voor het grijpen, hoewel vijf minuten voor tijd de spanning in de wedstrijd terugkwam.

Uit een vrije schop voor Dinamo Zagreb kwam de bal achter de verdediging van Feyenoord terecht, waarna de Kroatische spits ongehinderd kon binnenkoppen: 1-2. Op jacht naar de gelijkmaker leken de Kroaten, gesteund door het thuispubliek, er weer in te geloven, maar tot grote kansen kwam het niet meer.

Speler van het toernooi
Het is de tweede keer dat Feyenoord Onder 19 het prestigieuze Mladen Ramljak Memorial Tournament wint. Een persoonlijke prijs was er voor Crysencio Summerville, die werd gekroond tot beste speler van het toernooi. De winst van het toernooi is voor de mannen van trainer Dirk Kuyt bovendien een mooie opsteker richting de start van het seizoen.

Op zaterdag 31 augustus is de officiële aftrap van deze voetbaljaargang, met de wedstrijd om de Supercup tegen Ajax.

Dinamo Zagreb Onder 19 – Feyenoord Onder 19 1-2
Scoreverloop:
63’ 0-1 Lake
66’ 0-2 Summerville (strafschop)
75’ 1-2

Opstelling Feyenoord Onder 19: Koorevaar; Hall, Owusu, Van der Zeeuw (Valk), Hartman; Gündüz (Oulad M’hand), Zitman (Naujoks), De Mooij (Yates); Toure (Omgba), Belarbi (Lake), Summerville.