Van der Gijp: ''Speelt in principe alsof hij al vijf jaar meevoetbalt''

zaterdag 10 augustus 2019 09:00 156.640 keer bekeken 443 reacties Pro Shots

Feyenoord behaalde een keurige 4-0 overwinning op Dinamo Tbilisi. Hoewel het onduidelijk was wat nou precies de kracht van de tegenstander was, liet Feyenoord goed veldspel zien en talloze kansen noteren. Ook de analisten aan de tafel van Voetbal Inside waren tevreden over wat ze van Feyenoord gezien hadden. Vooral Orkun Kökçü kon op veel complimenten rekenen.

Analist Rene van der Gijp: "Ik denk dat die jongen goed bezig is: hij speelt goed, hij speelt in principe alsof hij al vijf jaar meevoetbalt en dat is knap, hij wil die ballen hebben en ze zoeken hem ook. Maar volgens mij is ook zijn fysiek goed vooruitgegaan." Kökçü heeft er inmiddels voor gekozen om voor Turkije uit te komen, Van der Gijp vond dat wat te voorbarig. "Het Nederlands elftal had hij kunnen halen, 100%. Deze jongen komt er wel, echt waar. Ik vond hem echt heel goed spelen. Wat hij ook heeft, en wat veel niet hebben, zoals die Wouter Burger en zo: hij heeft rust, de bal is wel veilig bij hem." Er is ook nog wel een verbeterpuntje voor als Kökçü hogerop zou willen. "Eigenlijk moet je negentig minuten in beweging kunnen zijn en dat is veel he."

Johan Derksen was voor zijn doen ook tevreden over het spel van Feyenoord, maar ergerde zich wel aan Leroy Fer. "Dan geeft Feyenoord die Fer een kans, die loopt daar dan achter de feiten aan met een bierpens en overgewicht. Dan denk ik: zijn dat nou profs? Het duurt nog zes weken voor die Fer afgetraind is. Als hij fit is, dan denk ik wel dat het een uitstekende centrale verdediger zou kunnen zijn. "

Met dat laatste is Van der Gijp het eens. "Je moet hem niet naast Botteghin laten voetballen, want dan verzuipt hij, dan verzuipt iedereen, maar als hij een goede centrale verdediger naast zich zou hebben dan zou hij gemakkelijk een centrale verdediger kunnen zijn: hij is snel, hij is sterk, hij is groot, hij imponeert." 

Tafelgast Valentijn Driessen stelt vast dat Jaap Stam, behalve Kökçü, eigenlijk geen eigen jeugd opstelt, terwijl dat wel een speerpunt zou worden in het huidige seizoen. Dylan Vente, Tyrell Malacia en Wouter Burger zijn naar de reservebank verwezen. "Dat doet natuurlijk pijn bij Feyenoord, want dat zijn jeugdspelers en dan komt hij met Tapia aanzetten. Die Tapia moest geld opleveren. Verder hadden ze geen enkele speler die geld op zou leveren en ze hebben geld nodig voor versterkingen. Dan roept die Tapia: 'zoek het lekker uit, ik wil hier aan het eind van het jaar weg met een zak met geld voor mezelf, niet voor Feyenoord'. Normaal gesproken moet je dan geen toekomst hebben, maar Stam zet hem er gewoon in."

Interim-directeur Sjaak Troost had eerder nog harde woorden over voor Renato Tapia, maar onder Stam lijkt de Peruviaan uit te gaan groeien tot een basiskracht. De Snor denkt wel te weten hoe dat komt. "Sjaak Troost is een heel aardige man, maar die kan dat allemaal niet aan. Hij is een lichtgewicht en is door al die investeerders in de Raad van Commissarissen gezet als luistervink. Zodat die mensen die geld in die club hebben zitten weten wat er allemaal speelt, maar Sjaak Troost is helemaal geen leider: nu Sjaak Troost de leider is bij Feyenoord is Rob Jansen de baas. Henk van Ginkel heeft er de tering in, want dat is het vriendje van Jaap Stam en die wil ook spelers leveren, maar Rob Jansen bepaalt wie er komen. Die irritante, onvermijdelijke Dirk Kuyt heeft het kielzog van Rob Jansen gekozen, dus die drie runnen Feyenoord."

Gerelateerd nieuws
443 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 121 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74837 leden - Op dit moment zijn 77 mensen actief, waarvan 61 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved