Everse: ''Berghuis een verademing in deze rol''

Everse: ''Berghuis een verademing in deze rol''

Analist en oud-trainer Jan Everse is erg te spreken over Steven Berghuis bij Feyenoord. De 27-jarige aanvaller kreeg in de wedstrijd tegen Dinamo Tbilisi een vrije rol in de spits van Jaap Stam en dat was een goede keuze. "Het was een verademing.''

''Wat zag je vaak van Berghuis? Ook in de voorbereiding staat hij een beetje aan de zijkant. Wordt hij niet altijd aangespeeld. Hij werd door St.Juste altijd ondersteboven gelopen. Die kwam op de meest gekke momenten op. Dan ging hij een beetje naar binnen. Nu loopt hij overal. Hij haalt ze zelf bij de centrale verdediger op, dat is misschien wat overdreven. Hij kan wel een pass geven, want die kans van Kokcu, dat was een wereldbal. Die klasse heeft hij wel,'' vertelt Everse in FC Rijnmond.

Ook vindt Everse dat Feyenoord met het middenveld dat tegen de Georgiërs speelde extra zekerheid inbouwt. "Als je met Renato Tapia en Leroy Fer speelt, heb je een fysiek sterk blok met Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. Daar kom je niet snel langs. Dit middenveld mist alleen wat snelheid."

Lees meer over
Steven Berghuis Eric Botteghin Renato Tapia Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties