'CAS doet uitspraak in zaak tussen Feyenoord en Lazio'

vrijdag 9 augustus 2019 12:48 137.895 keer bekeken 524 reacties Pro Shots

Lazio Roma en Feyenoord zijn slachtoffer geworden van oplichting. De clubs waren akkoord over een transfersom van 8,5 miljoen euro voor Stefan de Vrij in 2014 met de afspraak dat de Italianen de transfersom in termijnen kon betalen.

Tijdens de laatste betaling ging het echter mis. Lazio heeft geprobeerd twee miljoen euro over te boeken, maar dat geld belandde nooit bij Feyenoord. In plaats daarvan kwam het restbedrag terecht in een hack-systeem.

De internetcriminelen zouden de officiële documenten van een ander rekeningnummer hebben voorzien. Op het moment dat Lazio de miljoenen overmaakte, verdween dat geld van de rekening en was het niet meer te traceren.

Feyenoord is naar het het sporttribunaal CAS gestapt om het laatste deel van de transfersom van Lazio Roma te kunnen innen. De oude club van De Vrij was van mening dat ze niet schuldig waren en voelde zich niet verantwoordelijk voor de oplichting.

In Nyon heeft CAS uitspraak gedaan. Lazio Roma moet één miljoen euro overmaken naar de Rotterdammers. De stadionclub loopt hierdoor één miljoen euro mis en heeft in totaal 7,5 miljoen euro ontvangen voor de transfer van De Vrij. De zaak is volgens Italiaanse media hiermee afgesloten.

Gerelateerd nieuws
524 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 183 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 70427 leden - Op dit moment zijn 429 mensen actief, waarvan 163 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved