'CAS doet uitspraak in zaak tussen Feyenoord en Lazio'

'CAS doet uitspraak in zaak tussen Feyenoord en Lazio'

Lazio Roma en Feyenoord zijn slachtoffer geworden van oplichting. De clubs waren akkoord over een transfersom van 8,5 miljoen euro voor Stefan de Vrij in 2014 met de afspraak dat de Italianen de transfersom in termijnen kon betalen.

Tijdens de laatste betaling ging het echter mis. Lazio heeft geprobeerd twee miljoen euro over te boeken, maar dat geld belandde nooit bij Feyenoord. In plaats daarvan kwam het restbedrag terecht in een hack-systeem.

De internetcriminelen zouden de officiële documenten van een ander rekeningnummer hebben voorzien. Op het moment dat Lazio de miljoenen overmaakte, verdween dat geld van de rekening en was het niet meer te traceren.

Feyenoord is naar het het sporttribunaal CAS gestapt om het laatste deel van de transfersom van Lazio Roma te kunnen innen. De oude club van De Vrij was van mening dat ze niet schuldig waren en voelde zich niet verantwoordelijk voor de oplichting.

In Nyon heeft CAS uitspraak gedaan. Lazio Roma moet één miljoen euro overmaken naar de Rotterdammers. De stadionclub loopt hierdoor één miljoen euro mis en heeft in totaal 7,5 miljoen euro ontvangen voor de transfer van De Vrij. De zaak is volgens Italiaanse media hiermee afgesloten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties