Van der Gijp: ''Vente, Van der Heijden en Botteghin niet opstellen''

Van der Gijp: ''Vente, Van der Heijden en Botteghin niet opstellen''

Het nieuwe seizoen van Veronica Inside was nog geen twee minuten bezig of Feyenoord werd al uitgebreid besproken. De Rotterdammers hebben een matige voorbereiding gedraaid en begonnen ook met een valse start aan het seizoen. Analist Rene van der Gijp is duidelijk in zijn oordeel over Dylan Vente, Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden.

''Kan je mij alsjeblieft één plezier doen bij Feyenoord en Jan-Arie van der Heijden, die weg wil, weg laten gaan? Onze andere vriend, die Braziliaan, niet meer opstellen. Dat centrum niet meer doen. Maakt geen reet uit wie je daar neerzet, ze zijn altijd beter dan die twee. Vente ook. Speel maar met acht man,'' grapt Van der Gijp. ''Ik zou gewoon die drie niet meer opstellen. Zet Fer of St. Juste in het centrum. Zet een andere back neer, het maakt niet uit. Dit kan echt niet meer. Dat kan je die mensen ook niet meer aan doen.''

Van der Gijp heeft niet alleen kritiek, maar komt ook met een oplossing. Jaap Stam had in de voorbereiding meer moeten experimenteren. ''Dat had ik al in de voorbereiding gezegd. Je stelt Vente een aantal keer op en het is niks. Dan moet je toch een keer wat anders gaan proberen? Zet Berghuis in de spits. Dit kan niet. Schijnbaar vindt hij van wel, maar dat centrum gewoon niet meer doen.''

Johan Derksen heeft nooit iets gezien in Vente. ''Blijf je dat zeggen dan lijkt het een beetje een hetze te worden. Ik vind het voor die jongen ook vervelend. Je moet het hem als trainer ook niet aandoen. Hij staat in een volle Kuip met alle schijnwerpers op zich. Hij staat volledig voor lul. Hij kan het niet aan. Het is heel magertjes,'' vertelt de analist in het voetbalpraatprogramma.

[dumpitem=18354]

Lees meer over
De Kuip Johan Derksen Steven Berghuis Eric Botteghin Dylan Vente Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties