Manu naar China: ''Financieel veel aantrekkelijker''

zondag 4 augustus 2019 01:23 59.540 keer bekeken 117 reacties Pro Shots

Elvis Manu zette ooit De Kuip in vuur en vlam na zijn 4-3 in blessuretijd tegen Zorya Luhansk. Na flink wat omzwervingen is de aanvaller voorlopig te bewonderen in China bij Beijing Renhe. Manu is nog steeds pas 25, maar in deze fase van zijn carrière kiest hij voor minstens anderhalf jaar voor het grote geld.

"Als je hoort over China, denk je natuurlijk gelijk aan het financiële plaatje. Ik ben hier ook niet gekomen om sportieve redenen of om mijn carrière een boost te geven", zo vertelt hij aan vice.com. "Als ik dat zou zeggen loop ik gewoon keihard te liegen. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van de club gehoord voordat ik hier kwam. Er was ook interesse van de Turkse top, maar dit was financieel veel aantrekkelijker. Als ik na mijn carrière zou terugkijken en ik dit had laten lopen had ik mezelf hard voor mijn kop geslagen."

Al denkt de aanvaller nu al na over zijn leven na de voetballerij. "Voor mijn overstap naar China had ik al lekker veel appartementen gekocht in Rotterdam, die ik weer verhuur. Interessant om te doen. Het is leuk om veel geld te verdienen, maar mijn zaakwaarnemer John Veldman heeft me altijd verteld: 'Leuk dat je nu in een mooie auto rijdt, maar je moet ervoor zorgen dat je ook na je carrière in zo’n mooie auto kunt rijden'. Ik ben er flink mee bezig om ook na mijn carrière zekerheid te hebben, en ik denk dat mijn overstap naar China daar wel aardig bij helpt."

In de Chinese competitie ontmoet Manu een andere ex-Feyenoorder: Graziano Pellè. "Hij zei dat hij altijd klaar voor me zou staan als er wat is en dat ik hem altijd mocht bellen of een berichtje sturen. Hij zit hier al een paar jaar, dus hij begrijpt hoe het eraan toe gaat. Hij blijft ook maar goals maken. Ik hoorde bij mijn club al dat hij hier bekendstaat als de beste spits van de competitie." China maakt een kleine kans om de 'Manutelli-juich' een keer mee te maken. "Haha, ik denk helemaal niet na als ik juich. Zoiets moet gewoon gebeuren. Misschien als ik hier ooit weer zo’n belangrijk doelpunt maak. We gaan het zien."

Gerelateerd nieuws
117 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 62 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73587 leden - Op dit moment zijn 997 mensen actief, waarvan 228 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved