''Tapia is erop gebrand om transfervrij te vertrekken''

''Tapia is erop gebrand om transfervrij te vertrekken''

De Eredivisie start vrijdagavond aan het nieuwe seizoen. Voor Feyenoord staat zondag de eerste wedstrijd op het programma: de thuiswedstrijd tegen Sparta. Steven Berghuis was de meest besproken speler van de Rotterdamse club. Hij werd lange tijd gelinkt aan een transfer naar PSV.

"Berghuis blijft wel gewoon", zegt Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher van Voetbal International, in FC Rijnmond. "Het is nu te laat voor PSV om hem te halen. Het heeft lang gespeeld, maar PSV zette niet door. Het bod werd maar niet hoger. Berghuis heeft ook gesproken met mensen binnen Feyenoord. Niet alleen Jaap Stam maar ook met Dirk Kuyt. Misschien gaat hij wel verlengen en gaat hij volgend jaar voor een gelimiteerde transfersom."

Ook Renato Tapia kwam ter sprake. Sjaak Troost, technisch directeur van Feyenoord, gaf onlangs aan hem graag te zien vertrekken. "Maar Tapia heeft gewoon een doorlopend contract en traint nu weer mee", aldus Krabbendam. "Een Russische club wilde hem hebben, daar kon hij veel verdienen en Feyenoord kon wat vangen voor hem. Dan kon Feyenoord iets doen op de transfermarkt."

"Ik snapte dat Troost hoopte dat hij zou gaan maar ze hebben met vol verstand destijds een contract met elkaar getekend. Toen hij niet wilde vertrekken was er opeens een groot probleem. (...) Tapia is erop gebrand om transfervrij weg te gaan komende zomer. Hij heeft een goede naam, voor hem komt er uiteindelijk altijd een club. Ook als hij niet veel speelt."

[dumpitem=18349]

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Dirk Kuyt Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties