''Als je eerlijk bent kwam Feyenoord op alle fronten tekort''

''Als je eerlijk bent kwam Feyenoord op alle fronten tekort''

Voor Feyenoord start aanstaande zondag de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam in De Kuip. De ploeg van Jaap Stam heeft qua resultaten geen goede voorbereiding gedraaid. Diverse oud-spelers hebben dan ook weinig vertrouwen in een goed seizoen voor de Rotterdamse club.

Pascal Bosschaart is duidelijk: ''Het viel me niet mee wat ik zondag zag in de wedstrijd tegen Southampton. En dan druk ik me nog zachtjes uit. Als je eerlijk bent kwam Feyenoord op alle fronten tekort. Verdedigend en aanvallend. Ik ben het met Jaap Stam eens dat er spits bij moet die goals maakt en achterin ga je het met de huidige verdedigers ook niet redden.

''In die linie heb je gewoon een topper nodig,'' vervolgt de oud-Feyenoorder in gesprek met Leeuwarder Courant. ''Wie weet is er dan nog wat mogelijk dit seizoen. Stiekem hoop je natuurlijk op een serieuze strijd met Ajax en PSV. Maar eerlijk? Ik denk dat we blij mogen zijn als FC Utrecht en AZ onder Feyenoord eindigen. Vandaar een welgemeend: ‘Succes, Jaap’.''

Rinus Israël heeft ook medelijden met Jaap Stam. ''Als Feyenoord met dit elftal derde wordt, dan zou Jaap Stam een wereldprestatie leveren. AZ en FC Utrecht – ook bepaald geen hoogvliegers – zijn in mijn ogen tenminste gelijkwaardig. En misschien zelfs wel beter dan Feyenoord. Het is te hopen dat Nicolai Jørgensen en Luciano Narsingh snel inzetbaar zijn, want wat ik tot dusver gezien heb is het niveau uiterst bedenkelijk. Die verdediging, zeg. Geen opbouwend vermogen, nooit de diepte bereiken. Dat kan toch niet?

''Ik heb het een beetje te doen met Stam. Elk normaal denkend mens ziet dat dit Feyenoord zijn handen dicht mag knijpen met een derde plaats, zelfs wanneer Jørgensen en Narsingh wekelijks kunnen spelen. Maar er zullen in dat wespennest rondom De Kuip vast figuren zijn die menen dat een derde plaats te weinig is voor Feyenoord. Tegen diegenen zou ik willen zeggen: kijk eens goed naar wat er rondloopt op het veld. Lachwekkend is het gewoon.''

[readmore=51330]

Lees meer over
De Kuip PSV FC Utrecht ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties