Stam geeft duidelijkheid over blessuregevallen

zondag 28 juli 2019 14:13 77.260 keer bekeken 37 reacties Pro Shots

Trainer Jaap Stam staat met zijn ploeg voor de laatste test in aanloop naar de start van het nieuwe seizoen. In De Kuip oefent Feyenoord tegen Southampton. In gesprek met FOX Sports geeft Stam aan dat zijn ploeg door omstandigheden iets achter loopt in de voorbereiding.

"Niet vanwege de manier van werken, maar soms gebeuren er andere dingen. Dat zie je nu met blessures", verklaart Stam. "Dan moet je een stapje terug. Maar het is ook weer mooi om anderen aan het werk te zien op een bepaald niveau."

Naast de langer geblesseerde Justin Bijlow en Nicolai Jorgensen zijn er nog vier namen die wegens blessures ontbreken. "Calvin Verdonk heeft al een hele tijd een blessure, vanaf het begin van de voorbereiding. Die is nu op de weg terug. Dat geldt ook voor Bart Nieuwkoop, die komt er nu ook weer aan. Yassin Ayoub heeft sinds vorige week last van zijn lies. Jens Toornstra heeft een tik gehad tegen Angers. Daar heeft hij nog dusdanig last van dat hij niet kan spelen. Dan ga je ook geen risico nemen."

Leroy Fer trainde en speelde al langer mee met Feyenoord, maar heeft sinds deze week ook daadwerkelijk een contract bij de Rotterdammers. "Hij maakt al een paar weken een fantastische indruk. Hij voelt zich steeds beter en liet het afgelopen week ook in de wedstrijd zien. Hij heeft body, is in de communicatie erg belangrijk - vooral in de rol waarin hij speelt. Hij heeft kwaliteiten aan de bal en is goed in het positioneren van anderen en zichzelf ten opzichte van anderen. Wat dat betreft is het zeker een toevoeging aan het elftal.

Tot slot gaat Stam in op de situatie rond Tapia, die morgen terugkeert van vakantie. "We hebben morgen een gesprek en dan gaan we gewoon verder. Als je kijkt naar de groep die wij hebben en de jongens die nog niet helemaal fit zijn, kunnen wij elke speler gebruiken. Uiteindelijk is hij gewoon een selectiespeler en sta ik er op deze manier in. Als hij terugkomt van vakantie, sluit hij gewoon aan."

Gerelateerd nieuws
37 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 16 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75495 leden - Op dit moment zijn 1361 mensen actief, waarvan 350 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved