Fer: ‘’Steentje bijdragen aan volwassener Feyenoord’’

Fer: ‘’Steentje bijdragen aan volwassener Feyenoord’’

Leroy Fer heeft een éénjarig contract bij Feyenoord afgedwongen. De van een blessure herstellende voetballer kwam zelf met het idee voor speelminuten tegen Angers SCO. De 29-jarige middenvelder toonde wat de Rotterdammers nog missen in de selectie: body en kracht.

En dus lag er één dag na het oefenduel, dat in een remise eindigde, een contract klaar. ‘’Nu ik terug ben, merk ik dat de club niet is veranderd. Ik zie nog veel dezelfde gezichten, de sfeer van toen, hangt er nog steeds. Ik vond het nooit erg om op Varkenoord te trainen, al heeft de club wel echt stappen gezet met het trainingscomplex 1908. Dat is echt prachtig’’, zegt Fer tegenover Voetbal International.

De positie van controlerende middenvelder lijkt weggelegd voor de oud-international. ‘’Een andere plek dan waarop ik in voorgaande jaren heb gespeeld, al stond ik er bij Swansea ook weleens. Het is een verantwoordelijke positie, je moet verdedigend en aanvallend denken. Maar ik kan eigenlijk op alle posities op het middenveld uit de voeten.’’

Het aantal tegendoelpunten in de voorbereiding baart zorgen. ‘’We moeten dus wat slimmer en meer volwassen worden. En daaraan ga ik mijn steentje bijdragen. Intussen ben ik 29 jaar en een van de oudere spelers. Daarbij komt verantwoordelijkheid kijken. Ik probeer de jongere spelers slimheid bij te brengen en toch ook een bepaalde hardheid. Dat is wat de trainer vraagt en hoe hij zelf vroeger was.’’

Lees meer over
Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties