''We moeten doorgaan met deze manier van voetballen''

zondag 14 juli 2019 15:20 79.780 keer bekeken 87 reacties Pro Shots

Feyenoord sloot de oefencampagne in Oostenrijk weliswaar af met een 3-1 nederlaag tegen Red Bull Salzburg, maar trainer Jaap Stam kijkt met een goed gevoel terug op het trainingskamp van afgelopen week, alhoewel de geflatteerde nederlaag hem niet beviel. 

"Daarom is het ook zuur, deze score. Mensen zullen lezen 'oh, 3-1, ze zullen wel kansloos geweest zijn' en dat is absoluut niet het geval geweest. Het waren situaties waar we nog heel veel aan kunnen doen. Dat weten we allemaal en dat is niet erg. Uiteindelijk moeten we doorgaan met deze manier van voetballen: dan komen we er heel goed uit, denk ik."

"Ik zie positieve dingen in de manier van voetballen die we hebben laten zien. Van wat we verwachten van het elftal in balbezit, maar ook in druk zetten, daar hebben we veel positieve dingen gezien, dat hebben ze heel goed ingevuld. We hebben veel kansen gecreëerd die we helaas niet konden afmaken", zo vertelt Stam voor de camera van RTV Rijnmond. "We krijgen tegengoals waar we wel veel aan kunnen doen: een corner, een ingooi en een persoonlijke fout. Da's jammer, maar de jongens die in de tweede helft gespeeld hebben, speelden wel op de manier hoe wij het willen zien."

De spelersgroep van Feyenoord is op dit moment veel te groot en voor heel veel spelers is interesse. Stam zal op korte termijn een schifting moeten maken, maar de trainer laat zich niet in de kaarten kijken om welke spelers dat dan zou gaan. "Een bepaald idee heb je altijd wel, maar uiteindelijk is het aan de spelers om zich te laten zien en wat ze kunnen brengen."

Gerelateerd nieuws
87 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 21 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 71023 leden - Op dit moment zijn 720 mensen actief, waarvan 249 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved