Stam gelooft in Kelly: ''Heeft hem zelfs vergeleken met Iniesta''

zondag 14 juli 2019 09:00 214.905 keer bekeken 356 reacties Pro Shots

Jaap Stam is een duidelijke trainer die er vanuit gaat dat elke speler zichzelf opstelt. De trainer kijkt niet naar reputatie, maar naar welke spelers het best passen bij de manier van spelen die hij voor ogen heeft. Liam Kelly lijkt echter wel aangetrokken te zijn door Stam omdat hij een missend puzzelstukje zag in de kleine middenvelder.

ELF Voetbal benaderde twee belangrijke twitteraars van Reading FC om hun mening over Kelly te peilen. De beheerder van @Talkreading:  “Hij leek weggestuurd te gaan worden bij Reading, maar toen kwam Stam en die zag een getalenteerde speler in hem. Hij haalde Kelly naar het eerste team en bouwde een elftal om hem heen. Zijn eerste seizoen was super, hij was elke week fantastisch.”

“Stam weet het beste uit Kelly te halen. De manier van spelen moet bij Kelly passen om hem optimaal te laten renderen. Hij is een technisch begaafde speler. Hij weet hoe hij zijn lichaam kan gebruiken om aan de bal te blijven, heeft een goed afstandsschot en is goed in druk zetten om een bal te heroveren. Hij biedt ‘something different’.”

“Stam is de enige manager geweest die in zijn kwaliteiten geloofde en een speelstijl speelde die bij Kelly past. Ze hebben een sterke band met elkaar. Stam heeft hem zelfs ooit vergeleken met Iniesta”, vertelt Ali Maxwell die de Not the Top 20 Pod, een podcast die zich op de lagere divisies in Engeland richt, presenteert. “De waarheid is echter ook dat Kelly het moeilijk had en zijn basisplek verloor, toen Reading onder Stam in degradatiezorgen kwam. Zijn matige fysiek blijft zijn grootste zwakte.”

“Veel managers vonden het lastig om een plek voor hem in het elftal te vinden. Hij is op zijn best als een spelmaker voor de defensie. Over het algemeen willen alleen ploegen met veel balbezit en veel aandacht voor de opbouw zo’n iemand op die positie. Stams Reading was zo’n ploeg."

 “Hij is heel klein voor een verdedigende middenvelder, maar dat is niet het einde van de wereld. Hij is hardnekkig en heeft een goede timing met tackles. Hij is niet makkelijk van de bal af te krijgen en is behendig en altijd in balans. Daarnaast is hij een heel nauwkeurige passer. Hij kan het tempo van het spel bepalen. Sommige systemen passen heel goed bij hem en sommige totaal niet. Dat maakt deze overstap een geweldige transfer voor hem. Stam schat hem hoger in dan elke andere manager die hij gehad heeft. Ik denk dat hij gelukkiger wordt in Nederland”, zo besluit Maxwell.

Gerelateerd nieuws
356 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 80 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 71551 leden - Op dit moment zijn 1382 mensen actief, waarvan 280 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved