''Feyenoord maakt een aardige indruk''

''Feyenoord maakt een aardige indruk''

Voor Feyenoord zit het trainingskamp in Oostenrijk er bijna op. Vandaag werd de laatste oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg met 3-1 verloren. Toch is clubwatcher Martijn Krabbendam niet ontevreden over de voorbereiding tot nu toe.

"Feyenoord maakt een aardige indruk", begint Krabbendam op de site van Voetbal International. "Bij oefenwedstrijden moet je door de uitslagen heen kijken. Je zag tegen Darmstadt bepaalde dingen waarop wordt getraind terugkomen in de manier van spelen. Dat was tegen Salzburg ook zo. Uiteindelijk winnen zij verdiend, maar Feyenoord stelde er zeker voor rust aardig voetbal tegenover. Ze hebben een paar keer goed onder de druk uit gespeeld. Dat is positief."

"Wat minder positief is, is de manier waarop ze die goals tegen kregen. Als je zo'n ploeg op deze manier weerstand biedt, moet je het niet zelf weggeven door die goals weg te geven. Dat is nog een punt van aandacht."

Liam Kelly, de nieuwe aanwinst die begin deze week gepresenteerd werd, maakt op Krabbendam een goede eerste indruk. "Je kan zien dat deze jongen kan voetballen. Positioneel is hij goed, hij is goed in balbezit en heeft een goede inspeelpass. Dat moet ook, omdat hij twee turven hoog is. Nog kleiner dan Clasie. Dan leer je vanzelf om je zo te positioneren dat je niet in duel komt. Dat doet hij goed. Hij laat zich inzakken en bemoeit zich met de opbouw. Het gaat eigenlijk vrij natuurlijk."

Tot slot verwacht Krabbendam dat Kenneth Vermeer, die tegen Salzburg op goal stond, ook komend seizoen weer eerste keeper zal zijn. "Hij keepte uitstekend, had een paar goede ingrepen. Hij behoedde Feyenoord voor een grotere nederlaag. Bijlow is nog geblesseerd en Vermeer is fit. Zolang hij niet kan keepen is het voor Stam vrij makkelijk en wordt Vermeer z'n eerste keeper."

Lees meer over
Kenneth Vermeer Justin Bijlow Liam Kelly
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties