Behalen poulefase cruciaal voor geplaatste en financiële status

Behalen poulefase cruciaal voor geplaatste en financiële status

De UEFA heeft vandaag bekend gemaakt wat de inkomsten voor Feyenoord zullen zijn als de club de poulefase van de Europa League haalt. Voor Feyenoord is dat van cruciaal belang, niet alleen financieel, maar ook qua coëfficiënt.

Feyenoord bezet momenteel de 71e positie op de UEFA ranglijst. Mede door de resultaten uit seizoen 2014/15 (9000 punten) staat Feyenoord nu op een totaal van 22.000 punten. Na dit seizoen vervalllen die punten echter dus is het voor Feyenoord cruciaal om de poulefase te halen om een geplaatste status bij lotingen in de toekomst te behouden. Een overwinning in de derde voorronde en de play-offs ronde leveren respectievelijk 1000 en 1500 punten op. Een overwinning in de poulefase levert 2000 punten op en bij een gelijkspel is dat 1000 punten.

De 48 clubs die de groepsfase halen krijgen 2,92 miljoen euro aan startgeld. Per overwinning komt daar 570.000 euro boven op. Een gelijkspel is goed voor 190.000 euro. Groepswinst van het toernooi is goed voor één miljoen extra waarbij de tweede plek goed is voor een half mlijoen. De zestiende finale is goed voor een extra half miljoen, een achtste finale voor 1,1 mlijoen euro.

Mochten de Rotterdammers de kwartfinale, de halve finale en de finale bereiken, komen daar nog eens 1,5 miljoen, 2,4 miljoen en 4.5 miljoen bij. Mocht Feyenoord de finale in de PGE Arena Gdańsk, Polen, winnen, komt daar nog eens vier mlijoen euro bij.

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties