''Andere ogen dwingen en die van Stam helemaal''

dinsdag 9 juli 2019 08:00 137.935 keer bekeken 155 reacties Pro Shots

Feyenoord is vertrokken op trainingskamp naar Oostenrijk en daar zal er verder gekneed worden aan het team dat aankomend seizoen een stuk beter zal moeten presteren dan afgelopen seizoen. Feyenoord watcher Martijn Krabbendam laat zijn licht schijnen over de ontwikkelingen binnen Feyenoord. Jaap Stam zal flink de zweep leggen over de Feyenoordselectie. 

"Sterker nog: daar is Stam al mee begonnen. Als je Feyenoorders de afgelopen twee, drie weken spreekt, dan is de lengte en de zwaarte van de trainingen niet wat ze gewend waren. Hij heeft dus een heel andere manier van werken dan Van Bronckhorst. Het is vaak al om kwart over acht op de club verschijnen en dan een klein loopje doen voor de vetverbranding, zoals dat dan heet, dan een licht ontbijt en dan gaat het pas echt beginnen. De spelers zijn vaak van half negen tot een uur of vijf op de club en dat is voor de meeste spelers wel eventjes wennen. Hij vindt dat Feyenoord dit seizoen wel even wat moet gaan compenseren in vergelijking met PSV en Ajax en dat wil hij doen door een flinke conditionele basis te leggen."

Het is duidelijk dat Jaap Stam er een heel ander regime op na houdt dan Giovanni van Bronckhorst. "Vreemde ogen dwingen en die van Stam helemaal op de manier waarop hij traint met die jongens. Er komen wat nieuwe spelers bij, er gaan wat spelers weg. In die groep verandert ook het een en ander en na al die jaren is dat ook wel goed. Er komt een iets ander Feyenoord te staan dan we gewend waren en dat is niet zo erg."

Het met de selectie meereizen van Leroy Fer is geen liefdadigheid. "Natuurlijk is het wel de intentie om met hem in zee te gaan, maar hij moet het wel even laten zien: dat is het uitgangspunt", zo vertelt Krabbendam op de radio van Voetbal International.

De soap rondom Steven Berghuis is voorlopig nog niet ten einde. Nu is er weer heisa omdat Berghuis met '10' op de rug speelt, maar daar hoef je volgens Krabbendam niks achter te zoeken. "Als je Stam zag trainen en Feyenoord zag spelen, dan doen ze dat zonder een '10' , dus ik kan me niet voorstellen dat er op het trainingskamp opeens heel anders getraind gaat worden, in een andere formatie, omdat Berghuis opeens op '10' moet spelen."

"Stam heeft de speelwijze in zijn hoofd en daar zoekt hij gewoon zijn spelers bij. Berghuis heeft zoveel kwaliteiten en kan op zoveel posities uit de voeten. Het probleem ligt bij Berghuis zelf: die heeft aangegeven te willen vertrekken. Ik snap ook wel dat Feyenoord zijn beste speler niet gratis en voor niks de deur uit wil doen. Ze willen gewoon een normale transfersom die past bij de kwaliteiten van deze speler. Hoeveel dat dan is moeten die clubs onderling maar gaan bepalen. Ik denk dat wanneer PSV met een goed bod komt hij gewoon weg is. Maar wat kan PSV?"

Gerelateerd nieuws
155 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 62 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 70098 leden - Op dit moment zijn 2217 mensen actief, waarvan 475 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved