''Stam belangrijke reden om naar Nederland te komen''

''Stam belangrijke reden om naar Nederland te komen''

Feyenoord heeft vandaag de 23-jarige Liam Kelly. De middenvelder komt over van Reading FC en heeft voor drie seizoenen getekend in Rotterdam. De medische keuring is de Ier met succes doorgekomen. De grootste reden voor Kelly om naar De Kuip te komen is Jaap Stam. De twee werkten samen in Engeland en hadden een goede klik.

''Ik heb een warm welkom gekregen van iedereen,'' vertelt Kelly over zijn eerste dag op 1908. ''Het was een lange dag, maar het was goed. Feyenoord is een club met veel geschiedenis. Een grote club in Nederland. Ik heb natuurlijk eerder gewerkt met Jaap. Hij was belangrijk tijdens het begin van mijn carrière. Hij heeft me veel geholpen de eerste twee seizoenen. Hij was een belangrijke reden om naar Nederland te komen.''

Stam wil dominant voetbal spelen en veel in balbezit zijn. De nieuwe trainer van Feyenoord ziet Kelly daarom als een belangrijke schakel op het middenveld. In gesprek met Feyenoord TV vertelt hij over zijn kwaliteiten als voetballer. ''Ik ben een creatieve middenvelder. Ik hou ervan om de bal te hebben. Ik probeer het team de helpen met assists en goals, maar wil vooral belangrijk zijn in balbezit.'' De aanwinst van Feyenoord sluit deze week aan op het trainingskamp in Oostenrijk.

[readmore=51113]

Lees meer over
De Kuip Liam Kelly
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties