''Ze konden het bij Reading heel goed met elkaar vinden''

''Ze konden het bij Reading heel goed met elkaar vinden''

Liam Kelly gaat Feyenoord zo goed als zeker versterken aankomend seizoen. Jaap Stam heeft meerdere malen aangegeven gecharmeerd te zijn van de 23-jarige middenvelder en hoopt hem zo snel mogelijk te mogen verwelkomen op het trainingsveld. Reading FC en Feyenoord hebben nog geen melding gemaakt van een transfer, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

Wat voor speler is de mogelijk aanwinst van Feyenoord? Voetbalprimeur vroeg in gesprek met Jonathan Low, een journalist van Get Reading, naar zijn kwaliteiten. ''Kelly is een centrale middenvelder, die in een verdedigende en aanvallende rol uit de voeten kan. Hij is klein en stil, maar passt goed en heeft laten zien spectaculaire goals te kunnen maken. Ondanks zijn kleine postuur is hij sterk in de duels. Ook zoekt hij vrijwel altijd de oplossing naar voren. In januari speelde Reading in de FA Cup tegen Manchester United en was Kelly de beste speler op het veld. Hij dicteerde het spel en creëerde een aantal kansen.''

"Als hij een goede dag heeft, is Kelly een heel effectieve middenvelder. In het seizoen 2016/2017, toen Stam nog trainer was van Reading, beleefde hij zijn grote doorbraak. Maar sindsdien heeft hij niet zoveel vooruitgang geboekt als werd verwacht. Hij heeft weinig gepresteerd. Dat kostte hem zijn basisplaats onder manager José Gomes. Hij was zelfs geen zekerheidje meer in de wedstrijdselectie." Reading FC is vermoedelijk bereid om Liam met verlies te verkopen, omdat hij niet in de plannen meer voorkomt en een hoog salaris heeft.

Stam is een groot fan van Kelly. Volgens Low is de middenvelder geschikt voor het systeem dat Feyenoord wil gaan spelen. ''Ze konden het bij Reading heel goed met elkaar vinden, het waren bijna vrienden. Kelly heeft echt genoten van die periode. Hij is waarschijnlijk geschikter voor de Nederlandse competitie, omdat hij graag de bal heeft. In het Championship krijgt hij vaak niet de tijd om een goede pass te versturen, omdat hij het fysiek moet afleggen tegen veel tegenstanders.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties