''Het nieuwe stadion zal dat niet oplossen''

maandag 8 juli 2019 19:57 75.065 keer bekeken 522 reacties Pro Shots

De plannen voor Feyenoord City blijven de gemoederen flink bezighouden. De Rotterdammers willen mede door de bouw van een nieuw stadion weer structureel om de prijzen spelen. FTM, Vers Beton, Open Rotterdam en SPIT hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de plannen.

Het is maar de vraag of Feyenoord beter wordt van het nieuwe stadion. Hypercube, een gezaghebbend adviesbureau in de voetbalindustrie, deed veel onderzoek naar stadionplannen. ''De realiteit is dat Ajax door zijn Europese prestaties afgelopen seizoen zoveel geld heeft verdiend, dat Feyenoord ze voorlopig niet zal inhalen. Het nieuwe stadion zal dat niet oplossen. Feyenoord kan beter eerst investeren in goede spelers.''

''Want bedrijven betalen niet de hoofdprijs voor een skybox om Feyenoord elk jaar derde of vierde te zien worden. Deze business case is door de realiteit achterhaald”, aldus directeur Pieter Nieuwenhuis. Volgens adviesbureau Brink ligt er ook een probleem bij de kaartverkoop. Dat bedrag is in de laatste versie van de business case met 2 miljoen opgehoogd naar 23,6 miljoen, zonder duidelijke onderbouwing.

In een kritische doorrekening van de plannen in opdracht van de gemeente meldt Brink dat op deze wijze het risico toeneemt dat de geprognosticeerde omzet niet gerealiseerd kan worden. Feyenoord krijgt volgens de huidige plannen straks de duurste seizoenkaarten van de eredivisie.

Klik hier voor het complete artikel van FTM

Gerelateerd nieuws
522 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 120 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73547 leden - Op dit moment zijn 876 mensen actief, waarvan 228 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved