''Het nieuwe stadion zal dat niet oplossen''

''Het nieuwe stadion zal dat niet oplossen''

De plannen voor Feyenoord City blijven de gemoederen flink bezighouden. De Rotterdammers willen mede door de bouw van een nieuw stadion weer structureel om de prijzen spelen. FTM, Vers Beton, Open Rotterdam en SPIT hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de plannen.

Het is maar de vraag of Feyenoord beter wordt van het nieuwe stadion. Hypercube, een gezaghebbend adviesbureau in de voetbalindustrie, deed veel onderzoek naar stadionplannen. ''De realiteit is dat Ajax door zijn Europese prestaties afgelopen seizoen zoveel geld heeft verdiend, dat Feyenoord ze voorlopig niet zal inhalen. Het nieuwe stadion zal dat niet oplossen. Feyenoord kan beter eerst investeren in goede spelers.''

''Want bedrijven betalen niet de hoofdprijs voor een skybox om Feyenoord elk jaar derde of vierde te zien worden. Deze business case is door de realiteit achterhaald”, aldus directeur Pieter Nieuwenhuis. Volgens adviesbureau Brink ligt er ook een probleem bij de kaartverkoop. Dat bedrag is in de laatste versie van de business case met 2 miljoen opgehoogd naar 23,6 miljoen, zonder duidelijke onderbouwing.

In een kritische doorrekening van de plannen in opdracht van de gemeente meldt Brink dat op deze wijze het risico toeneemt dat de geprognosticeerde omzet niet gerealiseerd kan worden. Feyenoord krijgt volgens de huidige plannen straks de duurste seizoenkaarten van de eredivisie.

Klik hier voor het complete artikel van FTM

[dumpitem=18286]

Lees meer over
PSV ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties