Tapia bereikt met Peru finale Copa América

Tapia bereikt met Peru finale Copa América

Feyenoorder Renato Tapia heeft de finale van de Copa América bereikt! De middenvelder was met Peru met 0-3 te sterk voor Chili, dat de laatste twee edities van het toernooi won.

Tapia kon in de nacht van woensdag op donderdag rekenen op een basisplaats en bleef de volledige wedstrijd binnen de lijnen. De afgelopen seizoen aan Willem II verhuurde Peruviaan verzorgde in de negentigste minuut de assist bij de 0-3 van José Paolo Guerrero.

Road to the final
Peru treft gastland Brazilië zondag in de strijd om de Copa América om 22:00 uur Nederlandse tijd. Beide landen troffen elkaar al in de groepsfase. Toen waren De Goddelijke Kanaries met liefst 0-5 te sterk.

Door een gelijkspel tegen Venezuela (0-0) en een zege op Bolivia (1-3) plaatste Peru zich als een van de twee beste nummers drie toch voor de knock-outfase. Daarin werd na Uruguay (0-0, na strafschoppen) ook Chili verslagen.

Lees meer over
Willem II Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties