'Feyenoord binnen een à twee jaar in eredivisie voor vrouwen'

woensdag 3 juli 2019 16:27 167.600 keer bekeken 708 reacties Pro Shots

Feyenoord is al een aantal jaar bezig met het ontwikkelen van damesvoetbal. Binnen een à twee jaar willen de Rotterdammers een dameselftal in de eredivisie presenteren. Voorlopig wordt er nog volop gewerkt aan het ontwikkelen van de jeugdelftallen.

Oud-prof Manon Melis (onlangs door Vivianne Miedema onttroond als topscorer aller tijden van Oranje) is coördinator meidenvoetbal bij Feyenoord en legt in het NPO programma Studio France uit wat de bedoeling is. "Sinds twee jaar is er meidenvoetbal bij Feyenoord. Voor aankomend seizoen hebben we een onder 14 en een onder 16 en die twee teams gaan in de jongens competitie spelen." Voor het eerst is er ook een beloften elftal bij Feyenoord. "Een beloften eredivisie team dat mee gaat draaien in de belofte eredivisie voor vrouwen, de onder 19."

Ook is het de bedoeling dat Feyenoord een team op de been gaat brengen dat op termijn mee moet gaan draaien in de eredivisie voor vrouwen. "Of dat nog een of twee jaar gaat duren moet nog bekeken worden, maar dat we eraan komen is wel duidelijk."

Oorspronkelijk was vrouwenvoetbal een maatschappelijk project van Feyenoord, maar het project werd steeds serieuzer aangepakt. "Er liepen zoveel talentvolle meisjes rond in de wijken, dus daar moest wat mee gedaan worden. Vandaar dat we ook met jeugdvoetbal zijn gestart. Er worden veel activiteiten georganiseerd, er worden maatschappelijke trainers de wijk ingestuurd om trainingen te geven op de pleintjes en als kinderen opvallen worden die genoteerd. Die worden dan weer uitgenodigd voor de masterclass op Varkenoord, dat ze er twee of drie keer mogen trainen. Als ze dan opvallen kunnen ze weer uitgenodigd worden voor proeftrainingen , bij ofwel de jongens of de meiden."

Melis ziet zelfverklaarde Feyenoorders als Vivanne Miedema en Jackie Groenen hun carrière wel afsluiten bij Feyenoord als er eenmaal een sterk eredivisie team is ontwikkeld. "Ja, dat denk ik wel. Die meiden zitten nu natuurlijk midden in hun carrière, maar over een aantal jaar, als ze gaan afbouwen, denk ik wel dat we ze in een Feyenoordshirtje zien rondlopen."

Gerelateerd nieuws
708 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 235 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 70827 leden - Op dit moment zijn 75 mensen actief, waarvan 44 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved