Ayoub: ''Heel stom en een goed leermoment voor me geweest''

zondag 30 juni 2019 14:01 143.370 keer bekeken 155 reacties Pro Shots

Yassin Ayoub kwam afgelopen seizoen nauwelijks voor in de plannen van trainer Giovanni van Bronckhorst. Na het vertrek van middenvelders Jordy Clasie en Tonny Vilhena en de komst van trainer Jaap Stam hoopt Ayoub komend seizoen een basisplaats af te dwingen.

Gisteren tegen SDC Putten leverde Ayoub een schitterende assist bij de 0-3 met een steekbal op Crysencio Summerville. "Dat is een beetje mijn kenmerk, denk ik: in de kleine ruimte snel wegdraaien en dan iemand voor de goal zetten. Dat is iets dat ik hopelijk ook meer kan doen in de eredivisie en hopelijk ook in Europa."

Ayoub beaamt dat het vertrek van middenvelders zijn kansen op een basisplaats vergroten. "Ik denk dat de kans aanwezig is dat ik veel ga spelen, maar dat ligt aan mezelf. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik op elke training, en ook in zulke wedstrijden, laat zien dat ik meerwaarde heb."

Afgelopen seizoen kwam de middenvelder niet voor in de plannen van Gio. Volgens Ayoub was dat omdat de trainer vasthield aan een vaste basiself waarin het heel moeilijk was om iemand uit het elftal te spelen, zelfs niet na goede invalbeurten. "Op een gegeven moment kijk je ook naar jezelf en naar wat jij zelf hebt gebracht en als ik eerlijk ben, en ik evalueer het ook naar mezelf toe, dan werd het moeilijk voor mij omdat ik steeds die kans niet kreeg en heb ik dingen laten lopen op de training, wat je nooit moet doen natuurlijk. Dat is gewoon heel stom en een goed leermoment voor me geweest. Dat is iets wat ik mezelf verwijt en nooit meer ga doen."

Ayoub omschrijft Stam niet als een strenge trainer, maar als een duidelijke trainer. "Ik heb wel even met hem gesproken en probeer goed naar hem te luisteren." De middenvelder vertelt voor de camera van Voetbal International wat de trainer van hem verwacht. "Heel veel tussen de linies voetballen. Echt het moment zoeken van uitstappen, wegdraaien en dan spelers wegsteken. Dat zijn de dingen die hij me meegeeft en dat probeer ik uit te voeren."

Gerelateerd nieuws
155 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 65 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73587 leden - Op dit moment zijn 1037 mensen actief, waarvan 220 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved