Politiechef Paauw: ''Dat maakt de discussie wel een stuk moeilijker''

dinsdag 18 juni 2019 09:12 72.975 keer bekeken 298 reacties FR12.nl

Politiechef Frank Paauw, burgemeester Femke Halsema en de hoofdofficier van justitie waren namens Amsterdam bezig met een plan om uitsupporters van Feyenoord weer toe te laten tijdens De Klassieker. Dankzij de onlusten die plaatsvonden bij de wedstrijd tussen Feyenoord onder 19 en de leeftijdsgenoten van Ajax is dat plan weer in de ijskast verdwenen. Ajacieden belaagden daar de familie van de spelers van de Feyenoorders.

"Bij de wedstrijd van de O19-ploegen zaten alleen ouders en familie van spelers. Het is toch een erecode: daar blijf je vanaf", zo vertelt Paauw aan AT5. "Dat maakt de discussie wel een stuk moeilijker. In ieder geval voor dit seizoen is het van de baan. Feyenoord heeft zelf al aangegeven dat ze er vanaf zien. Dan heeft het weinig zin meer om daar verder over te praten, los van wat we zelf zouden beslissen."
 
"Ik ben niet bereid om dubbel zoveel politie in te zetten, of misschien nog wel meer, bij een wedstrijd waar volwassen mensen, vooral mannen, elkaar toch nog steeds voortdurend naar het leven gaan staan. Dan zijn er wel meer prioriteiten waar ik ze op kan inzetten." Er waren wel plannen om uitsupporters weer toe te laten. "We dachten wel: 'hoe gaan we starten? Beginnen we met een vol uitvak waarin we iedereen moeten scheiden of beginnen we met een kleinere hoeveelheid?' Dat laatste was wel de gedachte."
 
De sfeer tussen de aartsrivalen bleek echter nog steeds te gespannen om die plannen door te voeren. "Je moet naar normalisatie toe. Ik vind het niet normaal dat je twee extra pelotons nodig hebt om een wedstrijd te spelen waar uitpubliek op af komt. Iedereen om me heen vertelt me dat het zo leuk voor de sfeer is en dat het erbij hoort. Degene die dat mag betalen is de burger."

Gerelateerd nieuws
298 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 74 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 70827 leden - Op dit moment zijn 78 mensen actief, waarvan 40 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved