Gianotten: ''Akoestisch heeft een vast dak veel meer waarde''

Gianotten: ''Akoestisch heeft een vast dak veel meer waarde''

Architect David Gianotten heeft vanavond bekend gemaakt dat het nieuwe stadion van Feyenoord toch een vast schuivend dak krijgt. Tot nu toe stond een 'regenscherm' op de planning. ''Maar akoestisch heeft een vast dak veel meer waarde,'' vertelt de architect in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Feyenoord City krijgt een constructie dat uit staal en kunststof bestaat. Dat zal vanonder de vaste overkapping tevoorschijn komen, en in het midden sluiten. Hij benadrukt dat dit ontwerp geen extra kosten met zich meebrengt. ''Het was altijd een keuze tussen een regenscherm en een vast dak. Die knoop hebben we nu doorgehakt.''

Het definitief ontwerp moet in september klaar zijn. De bouwkosten blijven 365 miljoen euro. Naast een vast dak krijgt het stadion ook een ‘spelerstunnel‘, net zoals de Kuip nu heeft. ''Dat systeem nemen we over uit het huidige stadion.'' Rond het veld komt geen gracht. De voetbaltempel op Zuid telt drie ringen: twee met 20.000 plaatsen en de bovenste met 23.000.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties