Financiering voor het nieuwe stadion ligt op koers

Financiering voor het nieuwe stadion ligt op koers

De zoektocht naar de honderden miljoenen euro's die nodig zijn om het nieuwe stadion van Feyenoord te kunnen bouwen ligt op schema. In een brief aan de gemeente Rotterdam laat de stuurgroep Feyenoord City maandag weten dat het zekerstellen van financiering 'gestaag vordert' en 'op koers ligt.'

Begin juni hebben Stadion Feijenoord/Nieuw Stadion BV en Stichting De Verre Bergen een principeovereenkomst gesloten waarin staat dat in het nieuwe stadion per wedstrijd 3.884 kinderen tussen 10 en 15 jaar uit Rotterdam Zuid gratis naar thuiswedstrijden van Feyenoord kunnen. Zij richten hiervoor in het nieuwe stadion een speciaal “Vak van Zuid” in. Stichting De Verre Bergen betaalt hiervoor € 24,5 miljoen aan Nieuw Stadion BV.

Omdat deze overeenkomst van invloed is op de financieringsstructuur en op de business case, is vandaag het college van B&W van Rotterdam op hoofdlijnen geïnformeerd over de financiële gevolgen. In de brief wordt tevens de voortgang van de totale financiering voor het nieuwe stadion toegelicht.

De brief aan B&W vindt u hier.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties