''Rap, wendbaar en technisch begaafd, dat zijn wapens''

''Rap, wendbaar en technisch begaafd, dat zijn wapens''

Emil Hansson maakte afgelopen seizoen indruk bij RKC in de Keuken Kampioen Divisie. Mede dank zij dertien doelpunten en twaalf assists van de aanvaller promoveerden de Waalwijkers naar de eredivisie. RKC-trainer Fred Grim: "Eerlijk gezegd was ik niet verrast."

"Ik heb hem veel zien spelen bij Jong Feyenoord. Ik vond en vind het een speler met veel potentie. Hij heeft een goede individuele actie, hij ziet de ruimte en kan een prima steekbal geven. Dat hij het iedere week op een hoger niveau heeft laten zien is gewoon knap."

Grim zag de ontwikkeling van Hansson met zijn eigen ogen. "Hij is sterker en volwassener geworden. Deze stap is heel goed geweest voor hem. Hij begon als nummer 10, maar ik heb hem op een gegeven moment vals vanaf de linkerkant laten spelen. In een vrije rol, waardoor hij niet constant die arbeid moest verrichten als centrale middenvelder. Hij kon zich meer op zijn aanvallende acties richten. Als hij echt als 10 wil slagen, heeft hij in mijn ogen nog iets meer power en dynamiek nodig."

"Hij doet er alles aan. Die jongen is zo gedreven, heeft voldoende intrinsieke motivatie. Altijd op tijd, elke dag honderd procent, zelf investeren. Je hoeft hem nooit aan te sporen, een heerlijke jongen om mee te werken. Maar hij heeft ook zijn moeilijkheden gehad. Hij kan heel moeilijk, zeg eigenlijk maar gewoon helemaal niet, tegen zijn verlies. En met kritiek omgaan vindt hij ook lastig. Dat moet hij echt een dag laten bezinken en dan heb je ook een prima gesprek met hem. In dat proces kan hij nog meer stappen maken. Het is niet alleen schouderklopjes en complimenten krijgen, maar ook gecorrigeerd worden en verbeterpunten aangereikt krijgen."

Lees meer over
FC Groningen Jan de Jong Par Hansson Emil Hansson
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties