''Rap, wendbaar en technisch begaafd, dat zijn wapens''

donderdag 13 juni 2019 19:08 130.965 keer bekeken 196 reacties Pro Shots

Emil Hansson maakte afgelopen seizoen indruk bij RKC in de Keuken Kampioen Divisie. Mede dank zij dertien doelpunten en twaalf assists van de aanvaller promoveerden de Waalwijkers naar de eredivisie. RKC-trainer Fred Grim: "Eerlijk gezegd was ik niet verrast."

"Ik heb hem veel zien spelen bij Jong Feyenoord. Ik vond en vind het een speler met veel potentie. Hij heeft een goede individuele actie, hij ziet de ruimte en kan een prima steekbal geven. Dat hij het iedere week op een hoger niveau heeft laten zien is gewoon knap."

Grim zag de ontwikkeling van Hansson met zijn eigen ogen. "Hij is sterker en volwassener geworden. Deze stap is heel goed geweest voor hem. Hij begon als nummer 10, maar ik heb hem op een gegeven moment vals vanaf de linkerkant laten spelen. In een vrije rol, waardoor hij niet constant die arbeid moest verrichten als centrale middenvelder. Hij kon zich meer op zijn aanvallende acties richten. Als hij echt als 10 wil slagen, heeft hij in mijn ogen nog iets meer power en dynamiek nodig."

"Hij doet er alles aan. Die jongen is zo gedreven, heeft voldoende intrinsieke motivatie. Altijd op tijd, elke dag honderd procent, zelf investeren. Je hoeft hem nooit aan te sporen, een heerlijke jongen om mee te werken. Maar hij heeft ook zijn moeilijkheden gehad. Hij kan heel moeilijk, zeg eigenlijk maar gewoon helemaal niet, tegen zijn verlies. En met kritiek omgaan vindt hij ook lastig. Dat moet hij echt een dag laten bezinken en dan heb je ook een prima gesprek met hem. In dat proces kan hij nog meer stappen maken. Het is niet alleen schouderklopjes en complimenten krijgen, maar ook gecorrigeerd worden en verbeterpunten aangereikt krijgen."

Hansson als jeugdspeler van Feyenoord
Damien Hertog heeft Hansson meegemaakt toen hij jeugdtrainer bij Feyenoord was. "Een voetballende ploeg met een trainer met een idee, dat is ideaal. Dat hij op 10 en op links speelde snap ik wel, dat zijn posities waarop hij moet laten zien dat hij rendement heeft. De reden dat jij nu een verhaal over hem maakt, is dat hij is gaan scoren en assists is gaan leveren", zo vertelt Hertog aan Voetbal International. "Stanley Brard had de eerste contacten met Emil en zijn familie. Ik ben met Stanley destijds naar Bergen geweest en zag hem daar als jeugdspeler. Vanaf zijn dertiende kwam hij bij ons op stage. Toen hij zeventien was kwam hij definitief. Hij heeft een weloverwogen beslissing genomen om op jonge leeftijd hierheen te komen, in overleg met zijn familie. Die familie is sportminded, zijn vader was ook prof en is coach."

"Daarna heb ik hem als speler in de A1 meegemaakt. Hij is technisch vaardig en heeft een versnelling met de bal aan de voet. Rap, wendbaar en technisch begaafd, dat zijn wapens. Gekoppeld aan zijn overzicht en inzicht maakt hem dat een hele fijne speler. Dat zagen we al snel. Hij is een beetje zoals Orkun Kökcü die we uit Groningen haalden. Dat zijn jongens die het spelletje snappen. Die bezitten voetbalintelligentie, zij zien oplossingen die ze ook daadwerkelijk kunnen uitvoeren. Op het laatste moment nog van keuze kunnen veranderen. Goede spelers kunnen hun beslissingen uitstellen. Ik geloof in zijn kwaliteiten, ik ben heel benieuwd op welke positie hij uiteindelijk terecht gaat komen. Ik heb daar in de jeugd ook al wat mee geëxperimenteerd. Hij heeft het in zich om op termijn een ideale verbindingsspeler op 6 of 8 te worden.

Gerelateerd nieuws
196 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 62 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 67778 leden - Op dit moment zijn 922 mensen actief, waarvan 255 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved