''Een harde leerschool, maar wát een leuke tijd''

dinsdag 11 juni 2019 06:30 115.335 keer bekeken 21 reacties Pro Shots

Varkenoord maakt vanaf volgend seizoen plaats voor een nieuw jeugdcomplex en zal vervangen worden door woonhuizen. De herinneringen zullen echter altijd blijven. De 71-jarige Joop van Daele was in 1970 matchwinner in de wedstrijd tussen Feyenoord en het Argentijnse Estudiantes om de wereldbeker. Nadat de uitwedstrijd in 2-2 was geëindigd, maakte Van Daele de beslissende 1-0 in de thuiswedstrijd. Hij kijkt vol nostalgie terug. "Ik ben echt een kind van Varkenoord."

"Je ging naar school en pakte daarna je spullen om te gaan trainen. Dat was meestal rond etenstijd, dus kon ik alleen op woensdag en in het weekeinde thuis mee-eten", zo vertelt Van Daele aan het Algemeen Dagblad. "Maar het was een mooie tijd. Zonder al te veel opdrachten hebben we onszelf als spelers kunnen ontwikkelen.‘’

Van Daele is nog steeds vaak te vinden op Varkenoord. "Ik heb er geen taak, maar kom er uit belangstelling. Altijd heb ik er een gezellig praatje. Er is de laatste jaren weinig onderhoud gepleegd. Eigenlijk ziet het er niet meer uit, maar het wordt weer prachtig."

Ook voetbalanalist Hans Kraay junior heeft mooie herinneringen aan Varkenoord, hij heeft er zelfs gewoond. "Je had twee witte huisjes, er tussenin stond de kantine. Wij woonden in het kleinste huisje. Het is een huisje van niks, maar we hebben er de mooiste tijd van ons leven gehad."

Rinus Israël, Franz Hasil, Joop van Daele en Willem van Hanegem kwamen elke woensdagmiddag de jeugd bekijken op Varkenoord. "Dat waren zulke liefhebbers, die konden niet zonder bal. Dat zijn dus de mannen die de wereldbeker hebben gewonnen. Die kon je daar gewoon aanraken."

Hansie Hansie mocht al vanaf zijn vijfde meetrainen. "Als Willem van Hanegem dan langsliep en zei: 'mooie bal, Hansie', dan voelde het echt alsof je de Lotto had gewonnen." Er was ook een andere kant van de medaille. "De zoon van de trainer schopten ze natuurlijk graag de heining over. Maar ik heb daar goed naar gekeken en er later veel gebruik van gemaakt. Het was een harde leerschool, maar wát een leuke tijd."

Na zeventig jaar in gebruik te zijn geweest zal het complex vanaf 15 juni afgebroken worden en op termijn vervangen worden door woonhuizen.

Gerelateerd nieuws
21 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 14 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73882 leden - Op dit moment zijn 863 mensen actief, waarvan 214 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved