'Verre Bergen' investeert 24,5 miljoen in nieuw stadion Feyenoord

woensdag 5 juni 2019 17:55 254.235 keer bekeken 1.405 reacties Pro Shots

​De Verre Bergen, een stichting die zich specialiseert in goede doelen, gaat 24,5 miljoen euro in het nieuwe stadion van Feyenoord investeren. In ruil voor dat bedrag krijgt de stichting 3.884 zitplaatsen voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar uit Rotterdam-Zuid. 

"Deze bijdrage vormt tevens een belangrijke bijdrage aan de financiering van het nieuwe stadion,‘’ zo vertelt algemeen directeur Jan de Jong aan het Algemeen Dagblad. "Met het Vak van Zuid zal Feyenoord beschikken over het grootste maatschappelijke programma voor wedstrijdbezoek in Europa. Op jaarbasis zullen ruim 65.000 zitplaatsen beschikbaar zijn voor kinderen uit de buurt. Deze samenwerking past goed binnen onze doelstellingen gericht op sociale cohesie en nauwer contact met de inwoners van Rotterdam Zuid."

"Het is een fantastische manier om Feyenoord te verbinden met de wijken rond het nieuwe stadion. En dat is van belang, want de toekomst van Feyenoord ligt ook bij deze kinderen. Dit is een mooie vorm van (alternatieve) financiering. Grote stappen maken en tegelijkertijd maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hiervan zullen we nog meer moois gaan zien.”

Directeur Roelof Prins van Stichting De Verre Bergen licht toe waarom er zo'n groot bedrag wordt geïnvesteerd: "Er zijn kinderen die praktisch naast het stadion wonen, maar nooit een wedstrijd bezoeken. Wij willen dat ook kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben en die wonen op Zuid de mogelijkheid krijgen de sfeer in het Feyenoord stadion te proeven. Gegeven de lange looptijd gaan we ervanuit dat op langere termijn dit programma met het nieuwe Stadion Feijenoord een bijdrage levert aan saamhorigheid in de stad, verschillen verkleint en integratie bevordert."

De gemeente Rotterdam was uiteraard ook blij met de bijdrage. "We moesten even knipperen met onze ogen en checken of we het wel goed gelezen hadden. Wat een fantastisch gebaar, dit kan alleen in Rotterdam. Mede dankzij dit soort mooie initiatieven is sport toegankelijk voor alle Rotterdammers," aldus CDA wethouder van sport, Sven de Langen. 

Gerelateerd nieuws
1405 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 285 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72604 leden - Op dit moment zijn 10705 mensen actief, waarvan 176 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved