Mulder: ''Niet netjes om dat herenakkoord te schenden''

Mulder: ''Niet netjes om dat herenakkoord te schenden''

Ajax heeft onlangs diverse spelers uit de jeugdopleiding van Feyenoord benaderd voor een overstap naar de jeugdopleiding van de Amsterdammers. De directie van Feyenoord was hier niet blij mee en nam contact op met Marc Overmars om de club te wijzen op het gentlemen’s agreement.

Overmars gaf aan dat Ajax hier geen rekening mee hield en dat is niet netjes volgens Youri Mulder. ''Die clubs zijn natuurlijk bang geweest dat ze spelers van elkaar gaan afpakken, en vandaar dat herenakkoord. Als dat herenakkoord er ligt, mag je dat niet zomaar schenden. Het is in ieder geval niet netjes.''

''Er kan misschien wel iets gebeurd zijn, waardoor ze dit hebben gedaan. Als je mot met elkaar krijgt, gooi je dat herenakkoord in de vuilnisbak. Ik weet niet precies hoe het is gegaan. Maar als er niks gebeurd is, moet je het akkoord respecteren."

Mulder is ook kritisch op het akkoord en is van mening dat de topclubs gewoon met elkaar moeten kunnen concurreren. "Ik heb nooit begrepen waarom dat herenakkoord er is. Als jij de beste bent en spelers willen voor jou komen voetballen, dan is dat toch jouw verdienste?"

Lees meer over
ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties