Aandelen Stadion Feijenoord: ''Alleen bij de sportclub zijn ze veilig''

dinsdag 4 juni 2019 06:00 55.610 keer bekeken 101 reacties FR12.nl

Stichting Vrienden van de Kuip had bij Sportclub Feyenoord een bod uitgebracht voor overname van het aandelenpakket van Stadion Feijenoord N.V.. Bij nader inzien bleek dat een storm in een glas water. ''Wij geven nooit wat weg", aldus sc Feyenoord-voorzitter Wim Voots.

Oud-voorzitter en aandeelhouder van sc Feyenoord, Hans Fortuin, licht op RTV Rijnmond min of meer toe wat er aan de hand was wat betreft de overname van die aandelen. "Ik vreesde dat dat zo was omdat de aankondiging van deze vergadering zo vaag was. Ik dacht: hier gaan onze aandelen. Nu blijkt dat het allemaal heel erg meevalt. Er is ook geen besluit gevallen. Er is wel een commissie ingesteld van vijf leden die de zaken gaan bekijken, met een advies komen aan het bestuur en dat advies dan ook weer aan de leden zal gaan overdragen. Daarin zal men duidelijker zijn, dat heeft men beloofd, in wat er allemaal gespeeld heeft en wat er in de toekomst gaat spelen."

"Ik heb ook gezegd: waarom is dat van tevoren niet in het stuk gezet, want dan had je alle wantrouwen weggenomen, dan hadden de Vrienden van de Kuip niet met een bod hoeven te komen. Dat bod ligt er nog, maar voorlopig is dat overbodig omdat onze angst was dat de aandelen zomaar naar het stadion zouden gaan en daar zijn ze niet veilig. Alleen bij de sportclub zijn ze veilig, vandaar dat een aantal vrienden heeft gezegd 'wij gaan ze kopen'."

"Er is nu ineens sprake van een stichting De Kromme Zandweg, waarin de drie, stadion, BVO en sportclub, gaan samenwerken, waar de aandelen naartoe gaan als er een nieuw stadion is. Nu blijkt dat het iets is dat in de statuten komt van een nieuw stadion. Als dat er komt. Er is dus een heleboel angst voorlopig weggenomen." Maar wat wil sc Feyenoord nou eigenlijk met de aandelen? "Nou, men wil ze in het geval van een nieuw stadion, dan zijn de aandelen minder waard, dan willen ze de meerderjeid onderbrengen in die nieuwe stichting." 

Gerelateerd nieuws
101 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 50 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73881 leden - Op dit moment zijn 947 mensen actief, waarvan 238 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved