Mossou: ''Het slapste, lafste statement aller tijden''

woensdag 29 mei 2019 06:31 155.425 keer bekeken 336 reacties Pro Shots

De nasleep van de kampioenswedstrijd tussen Ajax onder 19 en Feyenoord onder 19 suddert maar voort: nog steeds is er geen duidelijkheid over de gevolgen van de (mis)daden van de harde kern van Ajax tijdens deze wedstrijd. Ondertussen fileert Sjoerd Mossou de Amsterdammers in zijn column in het Algemeen Dagblad.

De columnist struikelde over de uitleg van Edwin van der Sar. "Ik citeer letterlijk, anders gelooft u het misschien niet: 'de situatie die zich op de tribune voordeed, keuren wij natuurlijk af. Voor de beide clubs en de vele toeschouwers is het daarnaast erg vervelend dat het duel niet is uitgespeeld. De spannende competitie van de Onder 19 verdient een sportief slot en daarover verwachten wij komende week van de KNVB meer te horen'."

"Zo. Dat is me nog eens ferme taal, jongens. Poeh. Houd je vast. Hier spreekt potverdorie nog eens een directeur die zijn ballen laat zien. Die maximale verantwoordelijkheid neemt. Die onomwonden zijn excuses aanbiedt voor deze afgang en die de eigen aanhang keihard durft aan te pakken."

"De waarheid is dat zaterdag een groep ouders en familieleden werd aangevallen door de harde kern van Ajax, op de hoofdtribune van De Toekomst. Omdat de veiligheid van de familieleden niet kon worden gewaarborgd, werd het duel gestaakt."

De clubleiding van Ajax werd het afgelopen seizoen bedolven onder de complimenten vanwege de prestaties die alleen door Lucas Moura een smetje opliepen. "We kunnen er moeilijk omheen dat diezelfde clubleiding zich deze week onsterfelijk belachelijk maakte. Dat die enorm professionele media-afdeling van 32 werknemers op de valreep nog een andere hoofdprijs in de wacht sleepte: die voor het slapste, lafste statement aller tijden. Dit was Ajax op zijn kleinst. Terug van weggeweest."

Gerelateerd nieuws
336 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 114 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73396 leden - Op dit moment zijn 252 mensen actief, waarvan 82 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved