Borsato in De Kuip: ''Groter dan dit is in Nederland nog nooit gedaan''

woensdag 29 mei 2019 06:27 250.185 keer bekeken 168 reacties FR12.nl

Het voetbalseizoen zit erop, maar dat wil niet zeggen dat ook De Kuip niet meer gebruikt wordt: Marco Borsato gaat optreden en neemt zelfs nog een grotere show mee naar Rotterdam dan Rammstein dat volgende maand optreedt in De Kuip, een band die juist bekend staat om hun grootse shows.

Borsato verwacht tijdens zijn vijf concerten in De Kuip een totaal van ongeveer 240.000 bezoekers. Er zullen meer dan 1000 vierkante meter aan ledschermen, 4 kilometer aan ledstrips, 260 speakerboxen en 22 camera’s zijn voor het spektakel, zo meldt het Algemeen Dagblad

Mede organisator Jeroen Backx van Production World vat het als volgt samen: "Dit is de zwaarste installatie die ooit in De Kuip heeft gestaan, zwaarder dan wat Rammstein volgende maand neerzet. Dit is formaat U2 en Rolling Stones. Groter dan dit is in Nederland nog nooit gedaan.”

"Direct na het eindsignaal van Feyenoord-ADO op 12 mei zijn we begonnen. Het is natuurlijk een prachtig stadion, maar totaal niet gemaakt voor dit soort megaproducties. In de gracht hebben we bijvoorbeeld zeven extra versterkingen aangebracht, om te zorgen dat het stadion de druk van de installatie aankan."

"Dit doet in Nederland niemand Borsato na. Deze productie is zo enorm, dan moet je een stadion echt vier of vijf keer uitverkopen. Nee, op deze schaal gaan we het volgend jaar niet nog een keer zien."

Gerelateerd nieuws
168 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 62 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 72592 leden - Op dit moment zijn 666 mensen actief, waarvan 220 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved