Derksen kritisch op Troost: ''Een soort zelfoverschatting''

Derksen kritisch op Troost: ''Een soort zelfoverschatting''

Johan Derksen vindt het aanstellen van Sjaak Troost als nieuwe technisch directeur van Feyenoord 'lachwekkend'. Dat zei hij maandagavond bij Veronica Inside. Volgens hem is Troost bij Feyenoord 'omhooggevallen' naar de Raad van Commissarissen en is hij ongeschikt om Van Geel nu op te volgen.

"Hij laat nu zien dat hij er niks van begrijpt", begint Derksen. "Hij is plotseling technisch directeur, terwijl hij dat nooit gedaan heeft. Hij zegt: 'als we met z'n drieën aan tafel gaan zitten, hebben we een geweldig netwerk'. Dat is een soort zelfoverschatting. Ik snap ook niet dat Jan de Jong dit toestaat. En je weet ook meteen dat in de Raad van Commissarissen bij Feyenoord geen enkel voetbalverstand zit."

Martijn Krabbendam, die te gast is in het programma, benadrukt dat er veel werk aan de winkel is voor Troost. "Jaap Stam wil doorselecteren. Feyenoord kan pas wat als ze een speler verkopen. PSV is in de markt voor Berghuis, dus je kunt ervanuit gaan dat hij weggaat. Met het geld dat dan vrijkomt kunnen ze pas iets doen."

Troost zal zijn beleid uitvoeren in samenspraak met Stanley Brard en Dirk Kuyt. Volgens Krabbendam schuilt daar gevaar. "Je moet zelf actief de markt op. Dat gaat niet met zo'n constructie. Het belang van een Hoofd Opleiding is spelers laten doorstromen naar het eerste elftal. Het belang van een trainer is presteren op korte termijn. Dat gaat een keer botsen in die constructie."

Lees meer over
PSV Johan Derksen martin van geel Steven Berghuis Jan de Jong Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties