Felle kritiek op Ajax: ''Hebben de beveiliging onderschat''

Felle kritiek op Ajax: ''Hebben de beveiliging onderschat''

De kampioenswedstrijd van Feyenoord O/19 werd zaterdag na een half uur gestaakt. De harde kern van Ajax O/19 viel familieleden van de jeugdspelers van de Rotterdamse club aan. "Die mensen zijn helemaal de weg kwijt", zegt oud-voetballer Sjaak Polak.

"Waar is dit allemaal voor nodig? Er zitten gewoon ouders en kinderen op een tribune die een mooie mini-Klassieker kunnen zien", zegt hij in FC Rijnmond. "De beste in die wedstrijd wordt kampioen. Waarom is het dan nodig om van een hele andere kant in een volle sprint verhaal te gaan halen bij ouders? Dan ben je helemaal in de war."

"Dit is heel erg laf", voegt Sinclair Bischop toe. "Dit is dezelfde jongen die een paar weken terug een Telegraaf-journalist in Londen kon slaan. Hij kon ook gewoon weer de Toekomst op. Ik begreep ook dat het een beetje onderschat werd qua beveiliging, ze konden makkelijk naar elkaar toelopen."

Later deze week wordt meer bekend over het uitspelen van de wedstrijd, meldt Bischop in het praatprogramma.

Lees meer over
Klassieker ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties