RET wil ook metro gratis maken voor supporters

maandag 27 mei 2019 14:07 33.195 keer bekeken 45 reacties FR12.nl

Al sinds 2014 mogen supporters van Feyenoord op vertoon van een toegangsbewijs voor De Kuip gratis reizen met de tram. Eind 2019 loopt deze overeenkomst af. Het is de bedoeling dat de samenwerking niet alleen verlengd wordt, maar ook uitgebreid: supporters zouden volgend jaar ook gratis met de metro moeten kunnen reizen.

De trams brengen per wedstrijd ongeveer 4500 supporters naar De Kuip. De trams zijn vaak overvol, dus is het wenselijk dat ook de metro gratis ingezet kan worden. "Dat kon eerder niet omdat we niet alle poortjes zomaar kunnen openzetten. Inmiddels kunnen ze worden geopend met een barcode en dus ook met een seizoenskaart of los stadionkaartje", aldus RET-directeur Maurice Unck in het Algemeen Dagblad. Er moet nog wel overeenstemming met Feyenoord bereikt worden over de kosten.

Het is ook wenselijk om een keerlus voor de tram aan te leggen bij metrostation Wilhelminaplein, want dan hoeft de supporterstram de Erasmusbrug niet meer over. Op wedstrijddagen rijden er dan meer trams die onder andere de supporters die via de metro reizen opvangen. Medio 2021 moeten deze plannen voltooid zijn, maar volgend jaar zal er dus normaal gesproken wel een eerste stap gezet worden met het gratis reizen met de metro. 

Gerelateerd nieuws
45 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 29 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 69819 leden - Op dit moment zijn 1158 mensen actief, waarvan 298 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved