Van Hanegem: ''Ik zie Troost de boel niet omgooien, zo is hij niet''

maandag 27 mei 2019 04:22 95.445 keer bekeken 419 reacties Pro Shots

Willem van Hanegem betwijfelt of Sjaak Troost wel de juiste man op de juiste plaats is bij Feyenoord. Daarnaast is hij, net als elk weldenkend mens, niet te spreken over de laffe aanval van Ajax-hooligans op de minimaal bevolkte tribune met familieleden van de Feyenoord onder 19 spelers die streden om het landskampioenschap. 

"Want als je tijdens een jeugdwedstrijd, want dat was het, besluit om de familie en vrienden van de tegenstander aan te vallen, dan ben je niet normaal. Het gebeurde bij Ajax tegen Feyenoord, bij de kampioenswedstrijd in de competitie van de hoogste jeugd. Treurig gewoon", zo vertelt De Kromme in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "De directie van Ajax zocht afgelopen seizoen een paar keer de publiciteit om duidelijk te maken dat bij de Klassieker in de Kuip weer fans van hun club aanwezig moeten zijn. Als je dan zelf, op eigen terrein, al niet kan zorgen dat die honderd raddraaiers wegblijven bij een jeugdwedstrijd, dan kun je Edwin van der Sar zijnde beter je mond houden."

Van Hanegem was het eens met het verhaal dat de NRC vorige week publiceerde. "Ik las afgelopen week een verontrustend verhaal in de NRC over de jeugdopleiding van Feyenoord. Kort samengevat: ze willen op Varkenoord niet met hun tijd mee en er gaat heel veel mis daar. Ik ben eerlijk: ik krijg die verhalen ook te horen. Meer dan eens. Dat is jammer, zeker nu de club weer heeft besloten alles op de eigen jeugd te gooien."

"Sjaak Troost is de nieuwe technisch directeur. Iedereen verdient een kans, maar ik ben eerlijk: ik sprong geen gat in de lucht toen ik hoorde dat Troost het nu zal gaan doen. Kijk, van mij hoeft ook niet alles te worden vernieuwd. Die kinderen van 10 jaar die bij profclubs met zo'n zogenaamde Virtual Reality-bril op lopen die praktijksituaties nabootst, het zal allemaal wel. Maar alle nieuwe dingen tegenhouden, dat is ook onzin. En ik zie Troost de boel niet omgooien, zo is hij niet.''

Gerelateerd nieuws
419 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 122 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73604 leden - Op dit moment zijn 709 mensen actief, waarvan 185 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved